עם מסורת לא מתווכחים - גלנליווט 15
אין ספק שכאשר רובנו שומעים על סקוטלנד, הדבר הראשון שעולה לנו בראש הוא ויסקי. וזה לא מפתיע: שהרי מעבר לכמה עשרות אחוזי האלכוהול שהמשקה מכיל וגורמים לכך, מדובר בחלק מהמורשת הסקוטית, שאף עוגנה ברגולציה ויש לה ערך כלכלי עצום למדינה.
אז כחלק מאותה מורשת, הנה סקירה ממצה על הגלנליווט 15- וויסקי סקוטי משובח שכבר הפך למסורת בפני עצמה.
גלנליווט 15: מאין באת?
ויסקי גלנליווט הוא מסוג סינגל מאלט, המיוצר במזקקת דה גלנליווט השוכנת בספייסייד אשר בצפון מזרח סקוטלנד. את המזקקה ייסד החקלאי ג'ורג' סמית בתחילת המאה התשע עשרה והגלנליווט 15 הינו אחד המותגים שלה, כאשר מותגים אחרים הינם הגלנליווט 18 והגלנליווט 12.
על טעם וריח: קווים לדמותו של המשקה
המדובר בוויסקי סינגל מאלט שמיוצר משעורה מיובשת, אשר מתיישנת מעל כבול בוער ובחביות עץ אלון אמריקאי. לאחר מכן המשקה עובר יישון נוסף, הנעשה בחביות אלון לימוזין צרפתי- אשר לרוב משמש ליישון קוניאק.
הגלנליווט הינו בעל ארומה של קוקוס ואגוזי לוז, ובכל הנוגע לטעם- הוא נוטה לעישון מעט מרוכז לצד מתיקות מאוזנת. כיאה לוויסקי, אחוז האלכוהול עומד על 40.
הגלנליווט מהווה שילוב מנצח בין טכניקות יישון ייחודיות של וויסקי, ובמקביל למחויבותה של המזקקה לאיכות ולחדשנות. בנוסף, המשקה מציע פרופיל טעמים ייחודי ובכך פונה הן לחובבי ויסקי ותיקים ומנוסים, הן למתנסים חדשים.
צבעו של הגלנליווט הוא ענברי עם נטייה לזהוב, והוא בעל ניחוח עשיר של פירות בשלים, דבש ותבלינים רכים. בנוסף, עץ האלון הצרפתי מקנה רמזים של שקדים עם טאץ' עדין של אגוזים.
ייחודיות המשקה: טעמה של מורשת איכותית
בניגוד לרוב סוגי הוויסקי, אשר עוברים תהליך יישון בחביות עץ אלון מסורתיות, משקאות אלכוהוליים אחרים מיושנים דווקא בחביות עץ אלון לימוזין צרפתי- כאמור, בעיקר קוניאק.
החביות מעץ אלון לימוזין מעניקות למשקה אופי עשיר בעל ניואנסים רבים של טעמים שונים, ובמקרה של הוויסקי- טעמו הופך מורכב יותר. המדובר בפריצת הגבולות בכל הנוגע לאופן ייצור הוויסקי הסקוטי הקלאסי, כאשר מה שמתקבל הינו איזון עדין ומנצח בין מסורת מחד- לחדשנות מאידך.
גלנליווט 15: כשרות, מחיר הגשה
בשורה משמחת נוספת עבור לא מעט מאיתנו כאן בישראל, היא שהמשקה זכה להכשר, כך שתחושת ההנאה הגובלת בחטא- מותרת לחלוטין. מחירו של בקבוק בנפח 700 מ"ל עומד על כמאתיים שבעים שקלים.
ומה באשר להגשה? ובכן, מובן שהוא הולך נהדר בזכות עצמו, אך מלבד זאת אפשר להוסיף לצידו מאכלים עשירים כשוקולד מריר, אגוזים קלויים או בשר לסוגיו, כמו גם עם עישון סיגר טוב. על מנת לשמור על טמפרטורה קרירה – אך מבלי לפגום בטעמו – ניתן להגישו אותו עם קוביות אבנים לקירור ויסקי.
דואגים לכם לרגעים קטנים של אושר
אנו באליאסי משקאות מתמחים באלכוהול משנת 1982, ונשמח להתאים עבורכם את המשקה שלכם וכל מה שנלווה אליו.