וורמוט מרטיני ביאנקו ליטר
MARTINI BIANCO
מרטיני ורמוט ביאנקו אפרטיף המיוצר מיין לבן אשר סונן דרך פחם, למרטיני ביאנקו טעם של עשבים, מתיקות מעודנת מצמח הווניל בשילוב מרירות עדינה, קינמון, תפוחים וג'ינג'ר.
מומלץ לשתות מרטיני ביאנקו נקי או בשילוב עם ג'ין לקוקטייל המרטיני המפורסם או על בסיס וודקה לקוקטייל הוודקטיני.
אלכוהול :15%
ורמוט ביאנקו: ממר יצא מתוק
כיצד הפך אמצעי לטשטוש טעמים למשקה הנחשק ורמוט ביאנקו? צמח הלענה נודע לשמצה בשל טעמו המר, אך תכונה זו היא שדווקא הקנתה לו תהילה בתעשיית האלכוהול: בעבר, יינות לא תמיד אוחסנו כראוי, בעיקר בעת מעברים בין יבשתיים.
כתוצאה מכך, לא היה זה חריג שיין בכמות גדולה קיבל טעם רע (חישבו על בקבוק יין שנשאר פתוח יותר מדי זמן), אז כדי להסוות זאת- תיבלו אותו בלענה. וכמו במקרים רבים אחרים לאורך ההיסטוריה (מי עדיין שותה קולה כשכואבת לו הבטן...?), גם כאן מה שהחל כתאונה או ניסיון לתקן אותה- הפך ברבות הימים למוצר נחשק בפני עצמו: ורמוט ביאנקו.
מי המציא את הוורמוט?
ואכן, השם ורמוט הינו גלגול של לענה בשפה הגרמנית, אך בנוגע לרקיחת המשקה לראשונה הדעות חלוקות. אחד הטוענים לכתר הוא אנטוניו בנדטו קרפאנו איש טורינו, אך גם אם האיטלקי המדובר אינו הראשון, המשקה אכן נוצר לראשונה בארצו.
למעשה, איטליה עודנה מהווה את פלח השוק הגדול ביותר בעולם למשקה, ולמרות שהחל מהמאה התשע עשרה הוורמוט ייוצר גם בצרפת, הוא מזוהה עם ארץ המגף- עד כדי זיהוי המשקה איתה וכינויו ורמוט איטלקי.
מהו למעשה וורמוט?
משקה הוורמוט הינו אפריטיף הנהוג לשתות אותו לפני הארוחה והוא יכיל בין 14% ל-17% אלכוהול (וכמו בכל כלל, גם כאן יש יוצא מן הכלל: ישנם סוגים חזקים יותר, כגון ורמוט יוליוס, המכיל קרוב ל-20% אלכוהול). נהוג להבחין בין שלושה סוגים מרכזיים של ורמוט:
ורמוט יבש- משקה שקוף, מעין יין לבן יבש ביותר;
ורמוט רוסו (או ורמוט אדום)- משקה מתובל יותר ועל כן מתוק יותר, וצבעו – כפי שוודאי תוכלו לנחש – אדום. בוורמוט אדום ניתן להשתמש לצורך הכנת קוקטיילים (כגון רוב רוי, מנהטן או נגרוני);
והמשקה שלנו- הלא הוא ורמוט ביאנקו. זהו משקה מתוק וזהוב (למרות שיש מי שמכנים אותו גם ורמוט לבן, אך כאמור- הוא דווקא מתוק יותר ולא יבש). ורמוט ביאנקו מכיל 15% אלכוהול, ולרוב הוא יוגש נקי או יחד עם ג'ין ליצירת קוקטייל מנצח- המרטיני הנודע. הפופולריות של המשקה כ"כ נפוצה עד שזהו נבחר להיות המשקה של ג'יימס בונד בסרטיו.
למה להזמין מאיתנו?
ורמוט ביאנקו: ממר יצא מתוק
כיצד הפך אמצעי לטשטוש טעמים למשקה הנחשק ורמוט ביאנקו? צמח הלענה נודע לשמצה בשל טעמו המר, אך תכונה זו היא שדווקא הקנתה לו תהילה בתעשיית האלכוהול: בעבר, יינות לא תמיד אוחסנו כראוי, בעיקר בעת מעברים בין יבשתיים.
כתוצאה מכך, לא היה זה חריג שיין בכמות גדולה קיבל טעם רע (חישבו על בקבוק יין שנשאר פתוח יותר מדי זמן), אז כדי להסוות זאת- תיבלו אותו בלענה. וכמו במקרים רבים אחרים לאורך ההיסטוריה (מי עדיין שותה קולה כשכואבת לו הבטן...?), גם כאן מה שהחל כתאונה או ניסיון לתקן אותה- הפך ברבות הימים למוצר נחשק בפני עצמו: ורמוט ביאנקו.
מי המציא את הוורמוט?
ואכן, השם ורמוט הינו גלגול של לענה בשפה הגרמנית, אך בנוגע לרקיחת המשקה לראשונה הדעות חלוקות. אחד הטוענים לכתר הוא אנטוניו בנדטו קרפאנו איש טורינו, אך גם אם האיטלקי המדובר אינו הראשון, המשקה אכן נוצר לראשונה בארצו.
למעשה, איטליה עודנה מהווה את פלח השוק הגדול ביותר בעולם למשקה, ולמרות שהחל מהמאה התשע עשרה הוורמוט ייוצר גם בצרפת, הוא מזוהה עם ארץ המגף- עד כדי זיהוי המשקה איתה וכינויו ורמוט איטלקי.
מהו למעשה וורמוט?
משקה הוורמוט הינו אפריטיף הנהוג לשתות אותו לפני הארוחה והוא יכיל בין 14% ל-17% אלכוהול (וכמו בכל כלל, גם כאן יש יוצא מן הכלל: ישנם סוגים חזקים יותר, כגון ורמוט יוליוס, המכיל קרוב ל-20% אלכוהול). נהוג להבחין בין שלושה סוגים מרכזיים של ורמוט:
ורמוט יבש- משקה שקוף, מעין יין לבן יבש ביותר;
ורמוט רוסו (או ורמוט אדום)- משקה מתובל יותר ועל כן מתוק יותר, וצבעו – כפי שוודאי תוכלו לנחש – אדום. בוורמוט אדום ניתן להשתמש לצורך הכנת קוקטיילים (כגון רוב רוי, מנהטן או נגרוני);
והמשקה שלנו- הלא הוא ורמוט ביאנקו. זהו משקה מתוק וזהוב (למרות שיש מי שמכנים אותו גם ורמוט לבן, אך כאמור- הוא דווקא מתוק יותר ולא יבש). ורמוט ביאנקו מכיל 15% אלכוהול, ולרוב הוא יוגש נקי או יחד עם ג'ין ליצירת קוקטייל מנצח- המרטיני הנודע. הפופולריות של המשקה כ"כ נפוצה עד שזהו נבחר להיות המשקה של ג'יימס בונד בסרטיו.
חנות היין והאלכוהול אליאסי משקאות, הינה חנות אונליין ורשת חנויות יין ואלכוהול בוטיק הממקומות בלב תל אביב ובחולון, הפועלת משנת 1982 עם דגש על מגוון רחב של יינות ואלכוהול, חוויית קנייה, שירות מעולה ויחס אישי חם. צוותי חנויות היין והאלכוהול של אליאסי, עוברים הכשרות מקצועיות בתחום על מנת לבחור לכם את מגוון האלכוהול והיין הנכונים עם תמורה מעולה לכסף שלכם.
בחנויות היין והאלכוהול אליאסי מגוון וויסקי ושמפניות מהמותגים היוקרתיים בעולם ועד למגוון יינות פרימיום מאזורי היין הכי נחשקים בצרפת ובאיטליה, יינות מאזורי יין חדשים ומרגשים: סלובניה, גרוזיה, יוון וכו', יינות אורגניים וטבעיים, יינות כשרים מכל קצוות העולם - עם דגש לאיכות ולחדשנות בתחום היין והאלכוהול בעולם.
אתר אמין ומאובטח
משלוחים מהיום להיום בערי גוש דן
מחירים אטרקטיביים
שירות אישי ומקצועי
משלוח חינם מעל 500 ש"ח