קלו דה גת עמק איילון 6=1025 ש"ח
CLOS DE GAT AYALON VALLEY
יין קלו דה גת עמק איילון עם צבע אדום כהה וגוונים של סגול, ליין ארומה של פירות אדומים,עץ אלון וצמחי תבלין מאדמת איזור הים התיכון. זהו יין עם מורכבות וגוף מלא וסיומת ארוכה, אלגנטית ומורכבת.
הרכב זני: פטיט ורדו, קברנה סובניון ומרלו- אחוזים משתנים בהתאם לבצירים.
אלכוהול: 13.5%.
יישון: קלו דה גת עמק איילון מתיישן בחביות עץ אלון צרפתי למשך 18 חודשים.
עמק איילון וייצור יין בהרי יהודה
עמק איילון ממוקם במרכז הארץ ונמשך מהרי יהודה במזרח, ועד הים התיכון במערב. העמק קרוי על שם הדמות המקראית איילון, שהיה בן שבט דן, והוא ידוע באדמתו הפורייה ובאקלים המתון שלו, שעושים אותו למיקום אידיאלי לחקלאות. כבר בימי התנ"ך היו הענבים אחד הגידולים העיקריים של העמק והוא נודע ביינות שלו, וגם היום קיימים בעמק כרמים ויקבים בעלי שם בין לאומי, כמו יקב קלו דה גת עמק איילון.
עמק איילון ידוע בהיסטוריה העשירה שלו, שראשיתה לפני אלפי שנים. ניתן למצוא בעמק חורבות עתיקות ואתרים ארכיאולוגיים רבים, ביניהם העיר העתיקה יבנה ומערת איילון ששימשה מקום מסתור למורדים יהודים בימי בית שני. ההיסטוריה העשירה של המקום, יחד עם הנופים הטבעיים המרהיבים בו, עושים אותו ליעד תיירותי פופולרי מאוד.
מבקרים רבים מגיעים לעמק על מנת לסייר בכרמים ויקבים כמו קלו דה גת עמק איילון, לטעום מן היינות המקומיים וללמוד על ההיסטוריה של האזור.
בעמק איילון קיימים התנאים האידיאליים לגידול ענבי יין באיכות גבוהה, שילוב של שכבת אדמה דקה שמכסה אבן גיר, יחד עם מיקרו האקלים יוצא הדופן של האזור. העמק הוא אזור גידול אידיאלי לזני הענבים קברנה סוביניון, מרלו, פטיט ורדו, סירה ושרדונה. זנים אלו ידועים ביכלתם לשגשג באקלים ים תיכוני ולייצר יינות איכותיים בעלי טעמים וריחות ייחודיים.
פירושה של המילה הצרפתית clos הוא מתחם, ובהשאלה – כרם מוקף חומה. בעבר נבנו קירות סביב כרמים כדי להגן על הגפנים מפני בעלי חיים, רוחות וגניבות, ובצרפת הדבר רווח בעיקר באזורים כמו בורגונדי ושמפיין, שבהם כרמים מפורסמים רבים מכונים עד ימינו "קלו" (למשל Clos de Vougeot ו-Clos des Lambrays, על שם האזורים שבהם הם גדלים).
בעוד המונח קלו מקושר לרוב ליינות צרפתיים, הוא אומץ על ידי ייננים ברחבי תבל כדי לסמן כרם מיוחד, כזה שמתהדר באיכות גבוהה, ויינותיו מיוצרים בדרך כלל בכמויות מוגבלות ורבים מהם מבוקשים על ידי אספנים ומסעדות יוקרה.
קצת על יקב קלו דה גת
יקב קלו דת גת ללא ספק במרוצת השנים הפך לאחד היקבים עם היינות הנחשקים והאהובים ביותר על ישראלים וגם מיליוני חובבי יין בעולם. היקב, השוכן על מורדות הרי יהודה וכרמיו נושקים לעמק איילון, ממוקם בגבעות שבהן גודלו ענבים במשך אלפי שנים באתר אשר בו שכנה לפני כ-3,000 שנה העיר הפלישתית הקדומה גת. השילוב בין שכבת אדמה דקה המכסה אבן גיר ומיקרו-אקלים יוצא דופן מאפשרים את גידולם של ענבי יין באיכות גבוהה במיוחד.
ב-1998 קיבוץ הראל, בשיתוף עם היינן איל רותם, שיפצו מבנה ערבי ישן ששימש כמפקדתו של יצחק רבין במבצע הראל במלחמת השחרור, וסביבו ניטעו הכרמים הכוללים את הזנים הלבנים שרדונה, סוביניון בלאן ויונייה; והאדומים קברנה סוביניון, מרלו, פטי ורדו, סירה, ומורבדר. אלה הותאמו לחלקות השונות לאחר בדיקה של תנאי הקרקע והאקלים המתאימים לכל זן.
ביקב החליטו לנצל את השמרים הטבעיים שבגפנים לצורך התססתם, וכך הפך טעם היין לעשיר ומורכב תוך ביטוי מלא של הטרואר המיוחד. כדי להבטיח שאיכות הענבים תהיה גבוהה, יבול הגפנים מוגבל ל-500 ק"ג לדונם.
יינות יקב קלו דה גת וביניהם גם קלו דה גת עמק איילון הינם יינות טבעוניים, אשר לא נעשה בהם שימוש בחומר הצללה. יחד עם האג'נדה הטבעונית של היינן איל רותם, היינות של יקב קלו דת גת מיוצרים במינימום התערבות בגידול הגפנים ובעשיית היינות ביקב.
נכון להיום, יקב קלו דה גת מייצר כמאה אלף בקבוקים בשנה וכמעט מחצית מהן עוברים לקהל חובבי היין בעולם במדינות כמו, צרפת, ארצות הברית ועוד.
היינות של יקב קלו דה גת
קלו דה גת עמק איילון הוא יין המיוצר באזורים בהם גודלו ענבים ליין במשך אלפי שנים, ונמצאת ביקב גת קדומה בת למעלה מ-3,000 שנה. יקב קלו דה גת הוקם בתוך מבנה ערבי ישן ששיפצו אנשי קיבוץ הראל בשנת 1998, ונטעו את הכרמים ליקב סביבו. זני הענבים נבחרו על ידי אנשי הקיבוץ והותאמו לפי תנאי הקרקע והאקלים הנדרשים לכל זן.
יקב קלו דה גת מייצר יינות לבנים ואדומים, כאשר היינות האדומים מיוצרים במכלי תסיסה פתוחים וסגורים ומבוקרי טמפרטורה. לאחר היישון בחביות היין נח מספר שבועות לפני הבקבוק. היינות הלבנים נוצרים לאחר מעיכת ענבים והעברת התירוש לחביות עץ אלון צרפתי לשם התססתו - תחילה תסיסה אלכוהולית ולאחר מכן תסיסה מלולקטית, ואז יישון היין על שמריו במשך 60-12 חודשים. היינות עוברים הצללה טבעית ללא סינון. כלומר היינות של יקב קלו דה גת, הינם יינות טבעוניים.
* קלו דה גת הראל קברנה סוביניון - יין בעל צבע סגול עז וריח ארומטי ומורכב. בפה ארומה קלאסית של פירות שחורים ואדומים מלווה בצמחים ובתבלינים ים-תיכוניים. בעל גוף מלא, סיומת ארוכה, מלאה חיים ואלגנטית. הענבים נבצרו ידנית ולאחר הפרדת השדרות ומעיכה עדינה הועברו לתסיסה בעזרת השמר הטבעי והשריה במכלים סגורים ופתוחים. הבקבוק נעשה לאחר ההתיישנות ללא סינון. לשתייה: 8-3 שנים מהבציר. מחיר: 140 שקל. לא כשר.
* קלו דה גת שרדונה- יין בעל צבע זהב-ירקרק ומבהיק, ריח אלגנטי ומורכב עם רמזים לתבלינים, פריחת תפוזים ופרי הדר. טעם רענן עם חומציות טובה, איזון הרמוני בין פרי ועץ אלון עם סיומת ארוכה. הבציר ידני והענבים מועברים לסחיטה עדינה להתססה אלכוהולית בחביות עץ אלון צרפתי. היין מתיישן על שמריו הטבעיים במשך שנה בחביות עץ אלון צרפתי חדשות ומשומשות. מחיר: 185 שקל. לא כשר. קלו דה גת שרדונה מיוצר בהליך של תסיסה דו שלבית בחביות טרם התיישנות של 12 חודשים ובקבוק. שני סוגי היינות מתיישנים בחביות עץ אלון צרפתי מובחרות.
קלו דה גת עמק איילון
יין אדום עשוי מענבי קברנה סוביניון, מרלו ופטי ורדו שנבצרו בבציר ידני והענבים הגיעו מהכרם ליקב בתוך חמש דקות. לאחר הפרדת השדרות ומעיכה עדינה הענבים מועברים לתסיסה בעזרת השמר הטבעי והשריה במכלים סגורים ופתוחים – האחרונים היו מכלי חלב לגבינות של תנובה, כשזה היקב היחיד בארץ שעושה זאת כדי ליהנות משטח פנים גדול שנותן יותר צבע, ויין יותר אינטנסיבי. בסיום התסיסה האלכוהולית היין מופרד מהקליפות ומועבר ל"מכלי מנוחה" לחודשיים-שלושה, כדי להבטיח שקיעה טבעית של כל מרכיבי היין, שאינו עובר סינון.
היישון נעשה במשך 20 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי חדשות, ולאחר ההתיישנות וללא סינון - היין מבוקבק.
בעל צבע אדום כהה וגווני סגול וגוף מלא ומורכב. באף ארומה של פירות אדומים, עץ אלון וצמחי תבלין מאזור הים התיכון. בפה ארומה של פרי שחור, שזיף בשל, וניל וקרמל. הסיומת ארוכה, מורכבת ואלגנטית. החמיצות מודגשת מאוד. חדרור של שעה ויותר מרגיע את הטאנינים. התוצאה היא יין איכותי ומורכב.
מתאים כליווי למאכלים ים-תיכוניים, גריל או צלי בשר, מאכלי קדירה וגבינות. מומלץ להגיש בטמפרטורה של 18-16 מעלות. אפשר לשמור אותו שנתיים-שלוש לפחות.
קלו דה גת הראל קברנה סוביניון - יין בעל צבע סגול עז וריח ארומטי ומורכב. בפה ארומה קלאסית של פירות שחורים ואדומים מלווה בצמחים ובתבלינים ים-תיכוניים. בעל גוף מלא, סיומת ארוכה, מלאה חיים ואלגנטית. הענבים נבצרו ידנית ולאחר הפרדת השדרות ומעיכה עדינה הועברו לתסיסה בעזרת השמר הטבעי והשריה במכלים סגורים ופתוחים. הבקבוק נעשה לאחר ההתיישנות ללא סינון. לשתייה: 8-3 שנים מהבציר. מחיר: 140 שקל. לא כשר.
קלו דה גת שרדונה: בעל צבע זהב-ירקרק ומבהיק, ריח אלגנטי ומורכב עם רמזים לתבלינים, פריחת תפוזים ופרי הדר. טעם רענן עם חומציות טובה, איזון הרמוני בין פרי ועץ אלון עם סיומת ארוכה. הבציר ידני והענבים מועברים לסחיטה עדינה להתססה אלכוהולית בחביות עץ אלון צרפתי. היין מתיישן על שמריו הטבעיים במשך שנה בחביות עץ אלון צרפתי חדשות ומשומשות. מחיר: 185 שקל. לא כשר.
למה להזמין מאיתנו?
עמק איילון וייצור יין בהרי יהודה
עמק איילון ממוקם במרכז הארץ ונמשך מהרי יהודה במזרח, ועד הים התיכון במערב. העמק קרוי על שם הדמות המקראית איילון, שהיה בן שבט דן, והוא ידוע באדמתו הפורייה ובאקלים המתון שלו, שעושים אותו למיקום אידיאלי לחקלאות. כבר בימי התנ"ך היו הענבים אחד הגידולים העיקריים של העמק והוא נודע ביינות שלו, וגם היום קיימים בעמק כרמים ויקבים בעלי שם בין לאומי, כמו יקב קלו דה גת עמק איילון.
עמק איילון ידוע בהיסטוריה העשירה שלו, שראשיתה לפני אלפי שנים. ניתן למצוא בעמק חורבות עתיקות ואתרים ארכיאולוגיים רבים, ביניהם העיר העתיקה יבנה ומערת איילון ששימשה מקום מסתור למורדים יהודים בימי בית שני. ההיסטוריה העשירה של המקום, יחד עם הנופים הטבעיים המרהיבים בו, עושים אותו ליעד תיירותי פופולרי מאוד.
מבקרים רבים מגיעים לעמק על מנת לסייר בכרמים ויקבים כמו קלו דה גת עמק איילון, לטעום מן היינות המקומיים וללמוד על ההיסטוריה של האזור.
בעמק איילון קיימים התנאים האידיאליים לגידול ענבי יין באיכות גבוהה, שילוב של שכבת אדמה דקה שמכסה אבן גיר, יחד עם מיקרו האקלים יוצא הדופן של האזור. העמק הוא אזור גידול אידיאלי לזני הענבים קברנה סוביניון, מרלו, פטיט ורדו, סירה ושרדונה. זנים אלו ידועים ביכלתם לשגשג באקלים ים תיכוני ולייצר יינות איכותיים בעלי טעמים וריחות ייחודיים.
פירושה של המילה הצרפתית clos הוא מתחם, ובהשאלה – כרם מוקף חומה. בעבר נבנו קירות סביב כרמים כדי להגן על הגפנים מפני בעלי חיים, רוחות וגניבות, ובצרפת הדבר רווח בעיקר באזורים כמו בורגונדי ושמפיין, שבהם כרמים מפורסמים רבים מכונים עד ימינו "קלו" (למשל Clos de Vougeot ו-Clos des Lambrays, על שם האזורים שבהם הם גדלים).
בעוד המונח קלו מקושר לרוב ליינות צרפתיים, הוא אומץ על ידי ייננים ברחבי תבל כדי לסמן כרם מיוחד, כזה שמתהדר באיכות גבוהה, ויינותיו מיוצרים בדרך כלל בכמויות מוגבלות ורבים מהם מבוקשים על ידי אספנים ומסעדות יוקרה.
קצת על יקב קלו דה גת
יקב קלו דת גת ללא ספק במרוצת השנים הפך לאחד היקבים עם היינות הנחשקים והאהובים ביותר על ישראלים וגם מיליוני חובבי יין בעולם. היקב, השוכן על מורדות הרי יהודה וכרמיו נושקים לעמק איילון, ממוקם בגבעות שבהן גודלו ענבים במשך אלפי שנים באתר אשר בו שכנה לפני כ-3,000 שנה העיר הפלישתית הקדומה גת. השילוב בין שכבת אדמה דקה המכסה אבן גיר ומיקרו-אקלים יוצא דופן מאפשרים את גידולם של ענבי יין באיכות גבוהה במיוחד.
ב-1998 קיבוץ הראל, בשיתוף עם היינן איל רותם, שיפצו מבנה ערבי ישן ששימש כמפקדתו של יצחק רבין במבצע הראל במלחמת השחרור, וסביבו ניטעו הכרמים הכוללים את הזנים הלבנים שרדונה, סוביניון בלאן ויונייה; והאדומים קברנה סוביניון, מרלו, פטי ורדו, סירה, ומורבדר. אלה הותאמו לחלקות השונות לאחר בדיקה של תנאי הקרקע והאקלים המתאימים לכל זן.
ביקב החליטו לנצל את השמרים הטבעיים שבגפנים לצורך התססתם, וכך הפך טעם היין לעשיר ומורכב תוך ביטוי מלא של הטרואר המיוחד. כדי להבטיח שאיכות הענבים תהיה גבוהה, יבול הגפנים מוגבל ל-500 ק"ג לדונם.
יינות יקב קלו דה גת וביניהם גם קלו דה גת עמק איילון הינם יינות טבעוניים, אשר לא נעשה בהם שימוש בחומר הצללה. יחד עם האג'נדה הטבעונית של היינן איל רותם, היינות של יקב קלו דת גת מיוצרים במינימום התערבות בגידול הגפנים ובעשיית היינות ביקב.
נכון להיום, יקב קלו דה גת מייצר כמאה אלף בקבוקים בשנה וכמעט מחצית מהן עוברים לקהל חובבי היין בעולם במדינות כמו, צרפת, ארצות הברית ועוד.
היינות של יקב קלו דה גת
קלו דה גת עמק איילון הוא יין המיוצר באזורים בהם גודלו ענבים ליין במשך אלפי שנים, ונמצאת ביקב גת קדומה בת למעלה מ-3,000 שנה. יקב קלו דה גת הוקם בתוך מבנה ערבי ישן ששיפצו אנשי קיבוץ הראל בשנת 1998, ונטעו את הכרמים ליקב סביבו. זני הענבים נבחרו על ידי אנשי הקיבוץ והותאמו לפי תנאי הקרקע והאקלים הנדרשים לכל זן.
יקב קלו דה גת מייצר יינות לבנים ואדומים, כאשר היינות האדומים מיוצרים במכלי תסיסה פתוחים וסגורים ומבוקרי טמפרטורה. לאחר היישון בחביות היין נח מספר שבועות לפני הבקבוק. היינות הלבנים נוצרים לאחר מעיכת ענבים והעברת התירוש לחביות עץ אלון צרפתי לשם התססתו - תחילה תסיסה אלכוהולית ולאחר מכן תסיסה מלולקטית, ואז יישון היין על שמריו במשך 60-12 חודשים. היינות עוברים הצללה טבעית ללא סינון. כלומר היינות של יקב קלו דה גת, הינם יינות טבעוניים.
* קלו דה גת הראל קברנה סוביניון - יין בעל צבע סגול עז וריח ארומטי ומורכב. בפה ארומה קלאסית של פירות שחורים ואדומים מלווה בצמחים ובתבלינים ים-תיכוניים. בעל גוף מלא, סיומת ארוכה, מלאה חיים ואלגנטית. הענבים נבצרו ידנית ולאחר הפרדת השדרות ומעיכה עדינה הועברו לתסיסה בעזרת השמר הטבעי והשריה במכלים סגורים ופתוחים. הבקבוק נעשה לאחר ההתיישנות ללא סינון. לשתייה: 8-3 שנים מהבציר. מחיר: 140 שקל. לא כשר.
* קלו דה גת שרדונה- יין בעל צבע זהב-ירקרק ומבהיק, ריח אלגנטי ומורכב עם רמזים לתבלינים, פריחת תפוזים ופרי הדר. טעם רענן עם חומציות טובה, איזון הרמוני בין פרי ועץ אלון עם סיומת ארוכה. הבציר ידני והענבים מועברים לסחיטה עדינה להתססה אלכוהולית בחביות עץ אלון צרפתי. היין מתיישן על שמריו הטבעיים במשך שנה בחביות עץ אלון צרפתי חדשות ומשומשות. מחיר: 185 שקל. לא כשר. קלו דה גת שרדונה מיוצר בהליך של תסיסה דו שלבית בחביות טרם התיישנות של 12 חודשים ובקבוק. שני סוגי היינות מתיישנים בחביות עץ אלון צרפתי מובחרות.
קלו דה גת עמק איילון
יין אדום עשוי מענבי קברנה סוביניון, מרלו ופטי ורדו שנבצרו בבציר ידני והענבים הגיעו מהכרם ליקב בתוך חמש דקות. לאחר הפרדת השדרות ומעיכה עדינה הענבים מועברים לתסיסה בעזרת השמר הטבעי והשריה במכלים סגורים ופתוחים – האחרונים היו מכלי חלב לגבינות של תנובה, כשזה היקב היחיד בארץ שעושה זאת כדי ליהנות משטח פנים גדול שנותן יותר צבע, ויין יותר אינטנסיבי. בסיום התסיסה האלכוהולית היין מופרד מהקליפות ומועבר ל"מכלי מנוחה" לחודשיים-שלושה, כדי להבטיח שקיעה טבעית של כל מרכיבי היין, שאינו עובר סינון.
היישון נעשה במשך 20 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי חדשות, ולאחר ההתיישנות וללא סינון - היין מבוקבק.
בעל צבע אדום כהה וגווני סגול וגוף מלא ומורכב. באף ארומה של פירות אדומים, עץ אלון וצמחי תבלין מאזור הים התיכון. בפה ארומה של פרי שחור, שזיף בשל, וניל וקרמל. הסיומת ארוכה, מורכבת ואלגנטית. החמיצות מודגשת מאוד. חדרור של שעה ויותר מרגיע את הטאנינים. התוצאה היא יין איכותי ומורכב.
מתאים כליווי למאכלים ים-תיכוניים, גריל או צלי בשר, מאכלי קדירה וגבינות. מומלץ להגיש בטמפרטורה של 18-16 מעלות. אפשר לשמור אותו שנתיים-שלוש לפחות.
קלו דה גת הראל קברנה סוביניון - יין בעל צבע סגול עז וריח ארומטי ומורכב. בפה ארומה קלאסית של פירות שחורים ואדומים מלווה בצמחים ובתבלינים ים-תיכוניים. בעל גוף מלא, סיומת ארוכה, מלאה חיים ואלגנטית. הענבים נבצרו ידנית ולאחר הפרדת השדרות ומעיכה עדינה הועברו לתסיסה בעזרת השמר הטבעי והשריה במכלים סגורים ופתוחים. הבקבוק נעשה לאחר ההתיישנות ללא סינון. לשתייה: 8-3 שנים מהבציר. מחיר: 140 שקל. לא כשר.
קלו דה גת שרדונה: בעל צבע זהב-ירקרק ומבהיק, ריח אלגנטי ומורכב עם רמזים לתבלינים, פריחת תפוזים ופרי הדר. טעם רענן עם חומציות טובה, איזון הרמוני בין פרי ועץ אלון עם סיומת ארוכה. הבציר ידני והענבים מועברים לסחיטה עדינה להתססה אלכוהולית בחביות עץ אלון צרפתי. היין מתיישן על שמריו הטבעיים במשך שנה בחביות עץ אלון צרפתי חדשות ומשומשות. מחיר: 185 שקל. לא כשר.
חנות היין והאלכוהול אליאסי משקאות, הינה חנות אונליין ורשת חנויות יין ואלכוהול בוטיק הממקומות בלב תל אביב ובחולון, הפועלת משנת 1982 עם דגש על מגוון רחב של יינות ואלכוהול, חוויית קנייה, שירות מעולה ויחס אישי חם. צוותי חנויות היין והאלכוהול של אליאסי, עוברים הכשרות מקצועיות בתחום על מנת לבחור לכם את מגוון האלכוהול והיין הנכונים עם תמורה מעולה לכסף שלכם.
בחנויות היין והאלכוהול אליאסי מגוון וויסקי ושמפניות מהמותגים היוקרתיים בעולם ועד למגוון יינות פרימיום מאזורי היין הכי נחשקים בצרפת ובאיטליה, יינות מאזורי יין חדשים ומרגשים: סלובניה, גרוזיה, יוון וכו', יינות אורגניים וטבעיים, יינות כשרים מכל קצוות העולם - עם דגש לאיכות ולחדשנות בתחום היין והאלכוהול בעולם.
אתר אמין ומאובטח
משלוחים מהיום להיום בערי גוש דן
מחירים אטרקטיביים
שירות אישי ומקצועי
משלוח חינם מעל 500 ש"ח