יין פרוסקו הוא ללא ספק אחד היינות האיטלקיים המפורסמים והמוערכים בעולם, הסיבות העיקריות למוניטין שכזה הן הנעימות והרבגוניות הרבה שלו, הוא מזכיר את השמפניה, אך יינות פרוסקו עשויים עם סט שונה של ענבים ושיטת ייצור יין שונה.
מבעבע מאסקיו דיי קאבליירי פרוסקו יבש 200 מ"ל
200 מל'פרוסקו פבאולינו כשר
750 מל'פרוסקו בוטגה גולד כשר
750 מל'פרוסקו קאוויקיולי ספומנטה אקסטרא דריי
750 מל'כוס רידל גרייפ יין לבן/שמפנייה/שפריץ- זוג כוסות במארז
פרוסקו מאסקיו אקסטרא דריי יבש 2=80 ש"ח
750 מל'פרוסקו מאסקיו רוזה 2=80 ש"ח
750 מל'מהו יין פרוסקו?
יין פרוסקו הינו יין לבן מבעבע המיוצר באיטליה, מאזור ונטו ופריולי. לרוב, הפרוסקו הוא יין עם הרבה בועות ורמת סוכר נמוכה, כלומר הפרוסקו הוא יין לבן מבעבע יבש, עד יבש מאוד.
הפרוסקו הוא אפרטיף מוצלח מאוד, עם גוף קליל אשר מגישים אותו צונן ומתאים במיוחד לימים החמים. הפרוסקו משמש לקוקטיילים, ביניהם המפורסם ביותר - האפרול שפריץ.
מה ההבדל בין יין פרוסקו לשמפניה?
• באים ממקומות שונים: שמפניה מצרפת, פרוסקו מאיטליה;
• עשויים מזני ענבים שונים: בשמפניה משתמשים בענבי שרדונה, פינו נואר ופינו מונייה. בפרוסקו משתמשים בענב גלרה;
• שימוש בשיטות שונות להכנסת הבועות ליין המבעבע. בשמפניה מוסיפה את השמרים ישירות לבקבוקים (זו השיטה הידועה והשיטה המסורתית), בפרוסקו מוסיפים את השמרים למיכלים ולאחר התסיסה, מבקבקים את הנוזל.
• השמפנייה יוצרה הרבה שנים לפני המצאת הפרוסקו ולכן יצרה עם הזמן מוניטין יוקרתי ובגלל שיטות הייצור הארוכות, והכרמים המיוחדים והבציר הידני- השמפנייה יקרה יותר ונחשבת איכותית יותר, בקבוק פרוסקו מחיר נגיש יותר ויתאים מאוד עבור אירוח או כל חגיגה אחרת.
מהו פרוסקו טוב?
הפרוסקו עשוי מענבי גלרה כפי שכבר אמרנו, אך האזור גידול של הענב הוא המשפיע העיקרי והוא הגורם לקביעת איכותו של הפרוסקו. באיטליה נהוג לחלק את אזורי הגידול באופן הבא:
- ITG (Indicazione Geografica Tipica) - יינות המסווגים כך אלו יינות טובים מאוד, אך לא עומדים בסטנדרטים של האזורים הבאים בתור
- DOC (Denominazione di Origine Controllata) - אזור עם סטנדרטים קשוחים, רוב יינות הפרוסקו המגיעים מונטו ופריולי, מוגדים כ-DOC
- DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) - אזור עם סטנדרטים קשוחים עוד יותר, פרוסקו המסווג כך יקרא PROSSECO SUPERIORE DOCG.
מהו טעמו של הפרוסקו?
פרוסקו מגיע במגוון רחב של סגנונות, אם כי סגנונות הברוט והאקסטרה ברוט הם ללא ספק הפופולריים ביותר. ברוט אומר שהיין המבעבע יבש, אז אם שתית כוס שמשאירה את הפה שלך מתכווץ, רוב הסיכויים שזה ברוט.
ישנן שלוש רמות יובש נפוצות שכדאי לדעת עליהן כשמדובר בפרוסקו:
- אקסטרא ברוט EXTRA BRUT- דרגת היובש הגבוהה ביותר, עם כמעט 0% סוכר
- ברוט BRUT- מעט מתקתק יותר.
- אקסטרא דריי EXTRA DRY - מתקתק יותר מהברוט. אך כאן יש לשים לב, שאומנם הוא נחשב הכי מתוק מבין שלושת דרגות היובש, אך רבים לא מבחינים בכלל במתיקות שלו, כי יחסית מדובר ביין מבעבע יבש. הוא גם הפופולרי מבין השלושה.
- יבש DRY - למרות התואר המבלבל שלו, הוא למעשה הפרוסקו הכי מתוק שאפשר למצוא ושהתווסף לו הכי הרבה סוכר מבין כל סוגי הפרוסקו הקיימים בשוק.
יין פרוסקו הוא יין יבש אך בשל זן הענבים ממנו הוא מיוצר הטעם שלו עדין ומעט מתקתק יחסית ליין יבש. על כן, אם אתם מחפשים יין שיקלע לטעם של כולם ולא יהיה מר מידי, יין פרוסקו עשוי להתאים לכם.
חנות היין והאלכוהול אליאסי משקאות, הינה חנות אונליין ורשת חנויות יין ואלכוהול בוטיק הממקומות בלב תל אביב ובחולון, הפועלת משנת 1982 עם דגש על מגוון רחב של יינות ואלכוהול, חוויית קנייה, שירות מעולה ויחס אישי חם. צוותי חנויות היין והאלכוהול של אליאסי, עוברים הכשרות מקצועיות בתחום על מנת לבחור לכם את מגוון האלכוהול והיין הנכונים עם תמורה מעולה לכסף שלכם.
בחנויות היין והאלכוהול אליאסי מגוון וויסקי ושמפניות מהמותגים היוקרתיים בעולם ועד למגוון יינות פרימיום מאזורי היין הכי נחשקים בצרפת ובאיטליה, יינות מאזורי יין חדשים ומרגשים: סלובניה, גרוזיה, יוון וכו', יינות אורגניים וטבעיים, יינות כשרים מכל קצוות העולם - עם דגש לאיכות ולחדשנות בתחום היין והאלכוהול בעולם.
אתר אמין ומאובטח
משלוחים מהיום להיום בערי גוש דן
מחירים אטרקטיביים
שירות אישי ומקצועי
משלוח חינם מעל 500 ש"ח