מהו אפרטיף?
נהוג להתייחס לסוגי משקאות בסדר שאותם שותים במהלך הארוחה, אפרטיפים הם המשקאות הקודמים לארוחה ונועדו לגרות את הטעמים וללוות מנות קלות שיכינו את החך למנה העיקרית והגדולה. למאפיינים וסוגים המשיכו לקרוא מטה.
פרוסקו פבאולינו כשר
750 מל'מארז מתנה אפרול עם כוסות
700 מל'סבויה אמריקנו רוסו
700 מל'כוס רידל גרייפ פינו נואר/נביולו/אפרטיף- מארז זוג כוסות
ורמוט קוקי אמריקנו ביאנקו
750 מל'ורמוט מנצינו רוסו אדום
750 מל'ורמוט מנצ'ינו ביאנקו אמברטו
750 מל'ורמוט מנצ'ינו קיאנטו
500 מל'ורמוט מנצ'ינו סקו יבש
750 מל'שפריץ לולאה רוזה
750 מל'שפריץ לולאה אדומה
750 מל'שפריץ לולאה לבן
750 מל'אפרטיף איטליקוס רוזוליו ברגמונטו 700 מ"ל
700 מל'אפרטיף דל פרופסור ביטר 700 מ"ל
700 מל'אפרטיף גראן קלאסיקו ביטר 700 מ"ל
700 מל'אפרטיף קינה לה ארו דה אור ביטר 700 מ"ל
700 מל'וורמוט אדום מתוק לה קווינטיני רויאל רוז'
700 מל'וורמוט לבן לה קווינטיני ורמוט בלאנק חצי מתוק
700 מל'וורמוט לבן יבש לה קווינטיני אקסטרא דריי
700 מל'אפרטיף סוז יין מתובל 700 מ"ל
700 מל'וורמוט אל בנדרה רוזה יין מתובל
1000 מל'וורמוט אל בנדרה פרסקו ליטר
1000 מל'קוקטייל מוכן אמור נגרוני 200 מל'
200 מל'אפרטיף פאמפל רובי
700 מל'ישנם שני מאפיינים עיקריים הצריכים להתקיים באפרטיפים, משקאות שנועדו לתחילת הארוחה:
- מאפיין ראשון - אפרטיף צריך להיות יבש, כלומר אין כמעט סוכר ולא יהיו בו טעמים מתוקים, אלא במקום זאת טעמם יהיה מעט מר כדי לגרות את החך.
- מאפיין שני- אפרטיף לא צריך להיות אלכוהולי מידי, כלומר משקאות שנשתמש בהם בתחילת ארוחה עם רמת אלכוהול גבוהה יחסית, מעל 25% אלכוהול, עדיף יהיה לדלל אותם עם משקה אחר כדי לא להגביר את רמת האלכוהול בדם. האלכוהול הרי גורם משפיע ומכריע בתאבון, ואותו לא נרצה לקלקל בתחילת הארוחה.
בדרך כלל, אפרטיף יוגש צונן או על קרח לרעננות מקסימאלית.
אילו סוגי אפרטיפים קיימים?
ישנם סוגים רבים של אפרטיפים שיתאימו כמעט לכל אחת ואחד, מיינות יבשים ומרעננים ועד לליקרים מרירים קליליים- הכל תלוי בטעם ובהתאמה למנה המתלווה.
את הארוחה אפשר לפתוח עם מגוון גדול מאוד של יינות-
יין לבן או רוזה יבש, בדרך כלל נעדיף את היינות הפחות שמנוניים ויותר עם מרקם קריספי וארומות מרעננות כמו יין סוביניון בלאן ניו זינלנדי, פינו גריג'ו איטקלי או יין רוזה מפרובאנס. גם יינות מבעבעים יתאימו לתחילת הארוחה, עם דרגת יובש גבוהה מקאווה יבשה או פרוסקו אקסטרא ברוט ועד לשמפנייה יוקרתית למשקיעים.
כמו כן, ישנם גם הרבה ליקרים מרירים על בסיס צמחים עם אחוז אלכוהול נמוך יחסית-
כמו קמפרי שנהוג לערבב אותו עם סודה או מיץ תפוזים, אפרול שפריץ, סאן ז'רמן, וכמובן כל סוגי הוורמוטים הידועים כמו מרטיני ביאנקו, נויילי פרת, אנטיקה פורמולה, לילט ועוד הרבה משקאות על בסיס יין מתובל.
גם קוקטיילים על בסיס אלכוהול יבש יכולים לשמש כאפרטיף מוצלח-
כמו הקוקטייל הפופלארי בעולם ג'ין וטוניק, או בגרסא הישראלית ערק ואשכוליות או כל מיקס אחר שיעבוד עבורכם.
מה ההבדל בין אפרטיף לדג'סטיף?
כפי שכבר נאמר, אפרטיף שותים לפני הארוחה/ המנה העיקרית כדי לגרות את הטעמים ומיצי העיכול להכנת הקיבה לארוחה הכבדה יותר. לעומת זאת, הדג'סטיף הוא המשקה שאיתו נסגור את הארוחה ונעזור לקיבה לעכל את הארוחה.
לכן, משקאות הדג'סטיף יהיו מאופיינים בדיוק הפוך, עם רמות סוכר ואלכוהול גבוהות יותר מהאפרטיפים, צריכת אוכל לצד אלכוהול סופגת את האלכוהול ועוזרת לעיכול טוב יותר.
חנות היין והאלכוהול אליאסי משקאות, הינה חנות אונליין ורשת חנויות יין ואלכוהול בוטיק הממקומות בלב תל אביב ובחולון, הפועלת משנת 1982 עם דגש על מגוון רחב של יינות ואלכוהול, חוויית קנייה, שירות מעולה ויחס אישי חם. צוותי חנויות היין והאלכוהול של אליאסי, עוברים הכשרות מקצועיות בתחום על מנת לבחור לכם את מגוון האלכוהול והיין הנכונים עם תמורה מעולה לכסף שלכם.
בחנויות היין והאלכוהול אליאסי מגוון וויסקי ושמפניות מהמותגים היוקרתיים בעולם ועד למגוון יינות פרימיום מאזורי היין הכי נחשקים בצרפת ובאיטליה, יינות מאזורי יין חדשים ומרגשים: סלובניה, גרוזיה, יוון וכו', יינות אורגניים וטבעיים, יינות כשרים מכל קצוות העולם - עם דגש לאיכות ולחדשנות בתחום היין והאלכוהול בעולם.
אתר אמין ומאובטח
משלוחים מהיום להיום בערי גוש דן
מחירים אטרקטיביים
שירות אישי ומקצועי
משלוח חינם מעל 500 ש"ח