אפרטיף או אפרטיבו?
שורט סטורי, מדובר במשקאות שנועדו לשתייה לפני הארוחה בזכות 3 מאפיינים עיקריים: אחוז אלכוהול יחסית נמוך (עד 25% זה הטופ), טעם מרענן, לרוב יבש ויכול להיות גם מר והאחרון, שהוא יעורר תאבון. אפרטיף בעברית, אפרו apero בצרפתית או אפרטיבו aperitivo באיטלקית. לאפרטיף מצרפים קרח, לכאלו שרוצים ליהנות יותר מוסיפים טוניק/סודה ועוד - ENJOY !
מתכונים בדף מוצר
וורמוט קוקי אמריקנו רוזה
700 מל'
גוף קל והרבה בועות 3.8 VIVINO
פרוסקו פאבולינו כשר
750 מל'
אפרטיף מריר מתוק פירותי ומתובלן
סבויה אמריקנו רוסו
700 מל'
מהסדרה החדשה של 2024
כוס רידל גרייפ פינו נואר/נביולו/אפרטיף- מארז זוג כוסות
מותג הוורמוט מס 1 בעולם
ורמוט קוקי אמריקנו ביאנקו
750 מל'
עמוק, מורכב מתוק ועשיר
ורמוט מנצינו רוסו אדום
750 מל'
לחובבי הטעם העשיר והמתוק
ורמוט מנצ'ינו ביאנקו אמברטו
750 מל'
ייחודי, מתוק מריר ועשיר
ורמוט מנצ'ינו קיאנטו
500 מל'
מושלם לדריי מרטיני
ורמוט מנצ'ינו סקו יבש
750 מל'
ליקר איטלקי וותיק, הדרי ומרענן
אפרטיף איטליקוס רוזוליו ברגמונטו
700 מל'
קפדני ומדוייק, ארומה הדרית ומעט מתובלנת
אפרטיף דל פרופסור ביטר 700 מ"ל
700 מל'
אלטרנטיבה מעניינת ופחות מרירה לקמפרי
ביטר גראן קלאסיקו 700 מ"ל
700 מל'
לקוקטיילים מומלצים בדף המוצר
אפרטיף קינה לה ארו דה אור ביטר 700 מ"ל
700 מל'
מיוחד המיוצר מענבי פינו דה שרנט
וורמוט אדום מתוק לה קווינטיני רויאל רוז'
700 מל'
מיוחד המיוצר מענבי פינו דה שרנט
וורמוט לבן לה קווינטיני ורמוט בלאנק חצי מתוק
700 מל'
מיוחד ועשוי מענבי פינו דה שרנט
וורמוט לבן יבש לה קווינטיני אקסטרא דריי
700 מל'
יין מתובל בליקר פירות ותבלינים
אפרטיף לילט אדום יין מתובל + 2 טוניק
750 מל'
יין מתובל הדרי ואקזוטי
אפרטיף לילט לבן מתובל + 2 טוניק
750 מל'
מומלץ לערבוב עם טוניק, יין מבעבע או סודה
אפרטיף סוז יין מתובל 700 מ"ל
700 מל'
מומלץ לשתייה עם טוניק או קאווה
וורמוט אל בנדרה פרסקו ליטר
1000 מל'
וורמוט עם טעם פרחי בר ותותים
אפרטיף לילט יין רוזה מתובל + 2 טוניק
750 מל'
מתוק מריר, קליל וממכר
אפרטיף פאמפל רובי
700 מל'אז כמו שאמרנו בהתחלה, נתייחס לשני מאפיינים עיקריים הצריכים להתקיים באפרטיפים, משקאות שנועדו לתחילת הארוחה:
- מאפיין ראשון - אפרטיף צריך להיות יבש, כלומר אין כמעט סוכר ולא יהיו בו טעמים מתוקים, אלא במקום זאת טעמם יהיה מעט מר כדי לגרות את החך.
- מאפיין שני- אפרטיף לא צריך להיות אלכוהולי מידי, כלומר משקאות שנשתמש בהם בתחילת ארוחה עם רמת אלכוהול גבוהה יחסית, מעל 25% אלכוהול, עדיף יהיה לדלל אותם עם משקה אחר כדי לא להגביר את רמת האלכוהול בדם. האלכוהול הרי גורם משפיע ומכריע בתאבון, ואותו לא נרצה לקלקל בתחילת הארוחה.
בדרך כלל, אפרטיף יוגש צונן או על קרח לרעננות מקסימאלית.
אילו סוגי אפרטיפים קיימים?
ישנם סוגים רבים של אפרטיפים שיתאימו כמעט לכל אחת ואחד, מיינות יבשים ומרעננים ועד לליקרים מרירים קליליים- הכל תלוי בטעם ובהתאמה למנה המתלווה.
את הארוחה אפשר לפתוח עם מגוון גדול מאוד של יינות-
יין לבן או רוזה יבש, בדרך כלל נעדיף את היינות הפחות שמנוניים ויותר עם מרקם קריספי וארומות מרעננות כמו יין סוביניון בלאן ניו זינלנדי, פינו גריג'ו איטקלי או יין רוזה מפרובאנס. גם יינות מבעבעים יתאימו לתחילת הארוחה, עם דרגת יובש גבוהה מקאווה יבשה או פרוסקו אקסטרא ברוט ועד לשמפנייה יוקרתית למשקיעים.
כמו כן, ישנם גם הרבה ליקרים מרירים על בסיס צמחים עם אחוז אלכוהול נמוך יחסית-
כמו קמפרי שנהוג לערבב אותו עם סודה או מיץ תפוזים, אפרול שפריץ, סאן ז'רמן, וכמובן כל סוגי הוורמוטים הידועים כמו מרטיני ביאנקו, נויילי פרת, אנטיקה פורמולה, לילט ועוד הרבה משקאות על בסיס יין מתובל.
גם קוקטיילים על בסיס אלכוהול יבש יכולים לשמש כאפרטיף מוצלח-
כמו הקוקטייל הפופלארי בעולם ג'ין וטוניק, או בגרסא הישראלית ערק ואשכוליות או כל מיקס אחר שיעבוד עבורכם.
מה ההבדל בין אפרטיף לדג'סטיף?
כפי שכבר נאמר, אפרטיף שותים לפני הארוחה/ המנה העיקרית כדי לגרות את הטעמים ומיצי העיכול להכנת הקיבה לארוחה הכבדה יותר. לעומת זאת, הדג'סטיף הוא המשקה שאיתו נסגור את הארוחה ונעזור לקיבה לעכל את הארוחה.
לכן, משקאות הדג'סטיף יהיו מאופיינים בדיוק הפוך, עם רמות סוכר ואלכוהול גבוהות יותר מהאפרטיפים, צריכת אוכל לצד אלכוהול סופגת את האלכוהול ועוזרת לעיכול טוב יותר.
אתר אמין ומאובטח
משלוחים מהיום להיום בערי גוש דן
מחירים אטרקטיביים
שירות אישי ומקצועי

משלוח חינם מעל 499 ש"ח



