משלוחים מהיום להיום בת"א/רמ"ג/גבעתיים/חולון | משלוחים לכל הארץ תוך 1-5 ימי עסקים | משלוח חינם בקנייה מעל 499 (לא כולל בירות, שתיה קלה ועוד)

שימוש באלכוהול 96 אחוז להכנת לימונצ'לו



כאשר הוא עשוי עם אלכוהול 96 אחוז, ללימונצ'לו יהיה אחוז אלכוהול גבוה יותר מהלימונצ'לו המסורתי, שהוא בדרך כלל בסביבות 30-35% אלכוהול בנפח אלכוהול וכך נוצרת תחושת טעם בולטת של טעם לימון מהגרידה וכתוצאה מכך לימונצ'לו גם חזק וגם טעים.

 

באשר לטעם, לימונצ'לו העשוי עם 96% אלכוהול עדיין צריך להיות בעל טעם הלימון המתוק והעז האופייני של לימונצ'לו מסורתי. דווקא במשקה זה חסרה החמיצות של מיץ הלימון ותחושת משקה בטעם הדרים מחודד אך מתוק ניכרת. עם זאת, בשל אחוז האלכוהול הגבוה, חשוב לצרוך אותו באחריות.

 

נשתמש ב-96% אלכוהול להכנת לימונצ'לו, ליקר לימון איטלקי פופולרי. להלן מתכון פשוט:אלכוהול 96% להכנת לימונצ'לו

 

מרכיבים: 6-8 לימונים בגודל בינוני, 500 מ"ל אלכוהול 96% (או 700 מ"ל וודקה), ו-1 קילו סוכר.

הכנת לימונצ'ל מאלכוהול 96%: 

  • שוטפים את הלימונים במים חמים, מנגבים בנייר סופג ולאחר מכן מקלפים אותם בעדינות על ידי הסרת החלק החיצוני הצהוב בלבד של הקליפה. 
  • מכניסים את הקליפה לכלי של 3 ליטר, יוצקים באלכוהול ואוטמים. תן לו להתבגר במשך 15 ימים במקום חמים (18-25 מעלות צלזיוס), הרחק מאור שמש ישיר. לנער את הכלי פעם ביום.
  • הכנת סירופ: מבשלים סירופ על ידי יציקת סוכר לסיר בישול עם מים מחוממים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית במשך 3-5 דקות, תוך הרפת קצף לבן. מצננים את הסירופ שהתקבל לטמפרטורת החדר.
  • ערבוב: מסננים את האלכוהול המושרה בלימון ומערבבים עם סירופ הסוכר. בקבוקי את הלימונצ'לו, אוטמים אותו ונותנים לו להתבגר במשך 7 ימים במקום חשוך קריר כדי לשפר את הטעם.

 

שימו לב שללימונצ'לו המיוצר עם 96% אלכוהול יהיה אחוז אלכוהול גבוה יותר מהלימונצ'לו המסורתי, שהוא בדרך כלל בסביבות 30-35% אלכוהול בנפח¹. תמיד לצרוך באחריות. תהנה מהלימונצ'לו תוצרת בית שלך! 

 

אז כדאי למהול אלכוהול 96%?

נחזור לאלכוהול 96 אחוז. כידוע, אחוז האלכוהול במשקאות יכול לנוע בין 4.9% (משקאות כגון בירה או יינות תוססים למיניהם), ולהגיע ל-43%  (ויסקי). הגם שישנם משקאות מסוימים עם אחוז גבוה יותר (כגון אבסינט), הם כלל אינם נפוצים. 

 

עד כמה גבוה? ניחשתם נכון: 96 אחוז. אלכוהול 96 אחוז הוא נקי ונטול טעם (ועוד הערה על בלבול: הוא גם שקוף, אז לא לבלבל אותו עם מים!)- והוא איננו מיועד לשתייה בצורתו הגולמית. יחד עם זאת, הוא מהווה חומר גלם חיוני להכנת ליקרים מסוימים; אם תרצו, תרכיז להכנת משקה למבוגרים.

אחד מאותם ליקרים שאכן מיוצר בעזרת התרכיז המדובר – כמו גם סירופ אמיתי של לימון – הוא הלימונצ'לו, ליקר לימונים איטלקי. הלימונצ'לו מופק מלימון מגורד שהושרה באלכוהול מזוקק למשך מספר ימים, כאשר אחוז האלכוהול במשקה שאותו צורכים לבסוף עומד על 35 לכל היותר.

לסיכום, השימוש ב-96% אלכוהול בלימונצ'לו הוא דרך ליצור גרסה חזקה יותר של ליקר איטלקי מסורתי זה, לוכדת טעם לימון עז תוך שמירה על האיכויות המתוקות והמרעננות שהלימונצ'לו ידוע בה. תהנה מהלימונצ'לו תוצרת בית שלך באחריות!  

צרו איתנו קשר ב whatsappWhatsapp Web
פילטרים