משלוחים מהיום להיום בת"א/רמ"ג/גבעתיים/חולון | משלוחים לכל הארץ תוך 1-5 ימי עסקים | משלוח חינם בקנייה מעל 499 (לא כולל בירות, שתיה קלה ועוד)

סוגי אפריטיף לפתיחת התיאבון



אפריטיף הוא משקה אלכוהולי שאשר נהוג להגיש כמתאבן לפני ארוחה גדולה. הוא בדרך כלל קליל, יבש ומרענן ומיועד ללגימה איטית. קיימים סוגי אפריטיף רבים ושונים, שלכל אחד מהם טעמים ומאפיינים ייחודיים משלו. 

סוגי אפרטיף שיופיעו בשולחן

אפריטיף הוא משקה שניתן לפני הארוחה כדי לפתוח את התיאבון. המילה aperitif היא צרפתית ומקורה בלטינית apierire שפירושה לפתוח או לחשוף. אלו משקאות ארומטיים שנועדו להכין את החך והקיבה למזון ולטעמים המתלווים אליו. 

תפריט אפריטיף נפוץ מאוד באירופה, בעיקר בצרפת ובאיטליה. אפריטיף איטלקי, לדוגמא קמפרי או מרטיני פופולארי ואהוב מאוד. במדינות מסוימות אין צורך בארוחה מלאה כדי לשתות אפריטיף. שולחן אפריטיף עם סוגי אפריטיף שונים יכול להיפתח גם במפגש חברים אחרי הארוחה, עם כמה מתאבנים קלים בצד. 

סוגים שונים של אפריטיפים

ישנם כאמור סוגים רבים של אפריטיפים. הנה כמה דוגמאות:

ורמוט

יין מועשר בטעם צמחים שונים, כגון עשבי תיבול, שורשים ותבלינים. ניתן ליהנות ממנו לבד או להשתמש בו כמרכיב מרכזי בקוקטיילים קלאסיים רבים, כגון מנהטן ונגרוני. ורמוט זמין בשני סגנונות עיקריים: מתוק (אדום) ויבש (לבן).

ורמוט מתוק משמש לעתים קרובות בקוקטיילים, בעוד ורמוט יבש מוגש בדרך כלל עם קרח וטוויסט של לימון.

קמפרי

קמפרי הוא ליקר אדום בוהק ומריר שעשוי מתערובת של עשבי תיבול, תבלינים ופירות. הוא משמש לעתים קרובות כמרכיב מרכזי בקוקטיילים קלאסיים, כגון נגרוני ואמריקנו.

קמפרי מוגש בדרך כלל עם קרח ופרוסת תפוז.

אפרול

אפרול הוא ליקר כתום בהיר ודל אלכוהול שמיוצר מתערובת של עשבי תיבול, שורשים ותפוז מריר. הוא משמש לעתים קרובות כמרכיב מרכזי בקוקטייל אפרול שפריץ הפופולרי, המיוצר עם אפרול, פרוסקו ומי סודה. אפרול מוגש בדרך כלל עם קרח ופרוסת תפוז.

לסיכום, ישנם סוגי אפריטיף שונים ומגוונים, שלכל אחד מהם טעמים ומאפיינים ייחודיים משלו. מוורמוט מתוק ועד קמפרי מריר, יש אפריטיף שיתאים לכל טעם ואירוע. בין אם מעדיפים ליהנות מהאפריטיף עצמו או כחלק מקוקטייל, אלו משקאות מושלמים לעורר את התיאבון לפני ארוחה טעימה.

צרו איתנו קשר ב whatsappWhatsapp Web
פילטרים