טקילה דון חוליו בלנאקו: ממקסיקו באהבה
טקילה – משקה האגבה
טקילה הוא משקה אלכוהולי מזוקק המיוצר ספציפית בחמש מדינות במקסיקו ובעיקר בסביבות העיר טקילה, ומכאן שמה. הטקילה מיוצרת מצמח האגבה המדברי, הנקרא 'אגבה כחולה'.
בכדי לקרוא למשקה טקילה, יש מספר תקנות מפורט שיש לעמוד בו, ובעיקר, עליו להכיל מעל 51% אגבה כחולה, כאשר הטקילות האיכותיות ביותר מיוצרות מ100% אגבה. אל תתבלבלו עם משקה בשם מזקל, שגם הוא מיוצר מצמח האגבה, אך הוא אינו טקילה.
הטקילה "דון חוליו בלנקו" מיוצאת מאגבה כחלחלה מסוג Weber בת 6-10 שנים, שנקטעת ומבושלת לפני שהיא נשפכת למיכלי תסיסה מפלדת אל-חלד בעלי שמרי תסיסה. הטקילה משווקת בבקבוק זכוכית אייקוני מרהיב.

מקורה של שטקילה דון חוליו בלאנקו מהרי ההיילנד, עם מאפיינים של פרי טרופי, פלפל לבן ומנטול.
כולנו יודעים דון חוליו בלאנקו נהדרת להקפצת שוט בעיקר בארועים חברתיים, אך היא מתאימה גם לשתייה בכוס לואו בול או בשילוב בקוקטיילים. ניתן להוסיף לטקילה מעט מיץ לימון ולקשט את שפת הכוס עם מלח, או על קרח ולסגור עם סודה.
המלצות לשילובי אוכל ואירועים:
קוקטיילים קלאסיים:
- טקילה בלאנקו מתאימה לקוקטייל מרגריטה נקייה ובהירה.
- טקילה בלאנקו מוסיפה טעמים פרותיים ומנטול לקוקטייל פלומה
- טקילה בלאנקו מתאימה גם לקוקטיילים כמו טקילה סאן ג’וזה, טקילה סורן, ועוד.
שילוב טקילה עם מנות:
- במטבח הים תיכוני: הטעמים הטרופיים של הטקילה מתאימים מאוד לסביצ’ה.
- עוף עם טאקוס רכים עם רוטב סלסה וקישואים מתאימים לטקילה בלנקו.
- גואקמולה: טקילה דון חוליו בלאנקו מתאימה לשילוב עם גואקמולה טרייה, עם אבוקדו, מיץ לימון, כוסברה וקוביות עגבניות.



