בואו לעשות היכרות עם וויסקי אמריקאי בורבון
בורבון הוא ויסקי אשר מיוצר בארצות הברית, במחוז בורבון שבמדינת קנטקי ומשם שמו. בוויסקי בורבון חייבים להיות 51 אחוז לפחות תירס ואחוז האלכוהול שלו אסור שיעלה על 80 אחוז בתום תהליך הזיקוק הסופי. בואו נתוודע לוויסקי אמריקאי בורבון.
מה מייחד את וויסקי אמריקאי בורבון?
עולם הוויסקי האמריקאי ידוע בבורבון שלו, וויסקי מתקתק ומחוספס המזוקק בעיקר מתירס. בורבון הוא סוג של וויסקי, לכן כאשר שואלים מה ההבדל בין וויסקי לבורבון התשובה היא שאין הבדל. יותר נכון, כל הבורבונים הם וויסקי אבל לא כל וויסקי הוא בורבון.
לא סתם הוא הפך למשקה האמריקאי אהוב ביותר. הייחודיות שלו ביחד עם העובדה שאפשר לשתות אותו בכל ימות השנה ובכל מיני צורות, עם קרח, נקי או בתוך קוקטייל, הפכו אותו לפופולארי ביותר.
בורבון מומלץ חייב להיות מיושן בחבית חדשה לפחות במשך שנתיים ולהיות מיוצר בארה"ב. אם אינו עומד בתקנים, אינו נקרא בורבון. 90% מהמזקקות של וויסקי אמריקאי בורבון נמצאות בקנטקי.
כבר ב-1776 החלו לייצר שם וויסקי, בעיקר בגלל יערות עצי האורן שהיו באזור בשפע ושימשו כחומרי גלם מצוינים לחביות יישון. שדות תירס נרחבים, מזג אוויר נוח שסייע בהבשלת הוויסקי ומים נטולי הברזל, הפכו גם הם את המקום לאידיאלי לייצור וויסקי.
טעמי הבורבון
לבורבון טעם מובחן ומזוהה במיוחד. וויסקי אמריקאי בורבון כאמור תמיד יזוקק מתערובת דגנים של מעל 51% תירס ויתיישן בחביות עץ אלון לבן חדשות וחרוכות. שני נתונים אלו
מבטיחים את טעמו המתקתק עם השפעת החבית הבולטת.
למרות הבסיס הקבוע, ניתן לגוון ולהעשיר את הוויסקי בתוספות שונות ובטעמים מתמהיל הדגנים הנותרים המורכב לרוב מכמויות שונות של חיטה, שעורה ושיפון. אלו מביאות לתתי סגנונות ולמרחב של אפשרויות.
למשל, הוספת כמות גדולה של שיפון תעניק לבורבון טעמי תבלין בולטים בעוד שתוספת של חיטה תהפוך את הבורבון ליותר עדין ומתקתק. בנוסף, נעשה שימוש במגוון של זני שמרים שונים לתסיסה אשר יכולים ליצור וויסקי בורבון בטעמי פירות שונים.
גם מיקום החבית במחסן משפיע באופן ניכר על טעמו של הוויסקי בשל הבדלי טמפרטורה ואוורור. וויסקי אמריקאי בורבון הוא בצבע ענבר והוא קצת יותר מתוק וכבד מסוגי וויסקי אחרים. לבורבון אסור להוסיף צבע.