יקב לוריא: יינות יוצאי דופן
יקב לוריא שבגליל העליון ידוע כיקב בוטיק איכותי המושתת על כרמים הנטועים בקרקע שיש בה שילוב נדיר של אדמות וסלעים. 12 יינות בעלי פרופילי טעם ייחודיים ואיכותיים המופקים מדי שנת בציר מבטיחים חוויה של ממש לחובבי היין האדום, הלבן והרוזה.


לוריא רוסו
750 מל'

לוריא קברנה סוביניון
750 מל'

לוריא שרדונה ללא עץ
750 מל'

לוריא רוסאן
750 מל'

לוריא סירה
750 מל'

לוריא טרסה
750 מל'

לוריא ברברה
750 מל'כשהוא שוכן בלב הגליל העליון, במדרונות המערביים שלמרגלות הר מירון, סמוך למושב דלתון וגוש חלב - אזור הידוע בהיסטוריה העשירה שלו ובאדמה הפורייה, האידיאלית לגידול גפנים - יקב הבוטיק לוריא קנה לעצמו מוניטין של ייצור יינות איכותיים בעבודת יד המשקפים את השטח הייחודי.
היקב הוקם ב-2006 על ידי יוסף סיידא, נצר למשפחת חקלאים בעלת חיבור עמוק לארץ ותשוקה לייצור יין, אשר שם לו למטרה ליצור יינות שיציגו את המאפיינים הייחודיים של הגליל.
כרמי היקב נמצאים בגובה 890-840 מטר מעל פני הים ומשתרעים על פני 180 דונם בקרקע שמהווה שילוב נדיר של שכבות אדמת בזלת, טרה רוסה וגיר באזור אחד. האקלים הקריר והקרקעות העשירות במינרלים תורמים לפרופילי הטעם הייחודיים של 12 סוגי היינות המיוצרים בו מדי שנת בציר - אדומים, לבנים ורוזה.
המחויבות של היקב לאיכות ניכרת בניהול הכרמים המוקפד, הבציר הידני של הענבים ותהליכי היישון המוקפדים. בנוסף למסירותו ליצירת יינות יוצאי דופן, בשילוב עם טכניקות ייצור יין מודרניות, יקב לוריא ידוע גם בשיטות הקיימות שלו, תוך שימוש בשיטות חקלאות אורגניות ושימת דגש על שמירה על איכות הסביבה, המבטיחה שלתהליך ייצור היין שלהם יש השפעה מינימלית על המערכת האקולוגית שמסביב. מי שאחראי כיום על היקב הוא בנו של יוסף, גידי, המשמש כיינן.
היינות של יקב לוריא
- לוריא גרנד ויטל: יין הדגל של היקב. 70% קברנה סוביניון, 20% מרלו ו-10% קברנה פרנק. התיישן שנתיים בחביות עץ אלון צרפתיות ובוקבק ללא סינון. גוון אדום עמוק. באף פרי אדום ותבלינים. גוף מלא. מחיר: 190 ש'.
- לוריא קברנה סוביניון: בעל גוף עשיר. 12 חודשי התיישנות בחביות עץ אלון צרפתיות. גוון אדום רובי. באף פרי אדום ופרחים. גוף בינוני-מלא. מחיר: 120-85 שקל.
- לוריא סירה: יין אדום יבש, באף מעט קקאו, שזיף בשל, חומצה בינונית, טאנינים רכים, גוף בינוני. מחיר: 140 ש'.
- לוריא גוורצטרמינר: יין לבן חצי יבש הידוע בעוצמתו הארומטית ובחומצה המאוזנת שלו. בעל גוון זהוב, אף טרופי עדין, טעם מתקתק, חומצה נמוכה-בינונית, גוף בינוני ומרירות נעימה. מחיר: 100-89 ש'.
- לוריא פינו גריג'יו: נעשה ללא מעיכה בתסיסה בטמפרטורה קרה. בעל גוון זהוב קש. באף פרי לבן וטרופי ופרחים. גוף בינוני. מחיר: 105-100 ש'.
- לוריא מלבק: יין אדום יבש, באף פרי בשל, עשבי תיבול וקפה, חומצה גבוהה, גוף מלא, טאנינים מעט קשים, שזיפים, דומדמניות. מחיר: 115 ש'.
- לוריא ברברה: יין אדום יבש בצבע דובדבן. אף מינרלי מאוד, טעם שזיף. חומצה בינונית, פרי אדום, טאנינים קשים, גוף מלא. מחיר: 145 ש'.
- לוריא רוסאן: יין לבן יבש מענבי רוסאן, בעל צבע זהוב בהיר, ריח עשבוני ומינרלי עם פירות משמש ואגס. בעל טעם מעודן, חומציות בינונית וגוף בינוני. מחיר: 105-90 ש'.
- לוריא שרדונה ריזרב: יין לבן מענבי שרדונה שעברו תסיסה חלקית בחביות. בעל גוון קש חיוור, אף עשבוני, מינרלי ומעט טרופי. בעל טעם לימוני ומרקם שמנוני, גוף בינוני וטאנינים עדינים מאוד. מחיר: 105 ש'.
- לוריא Unoaked Chardonay: עשוי מיין שרדונה ללא מעיכה ותסיסה קרה במיכל נירוסטה. בעל צבע זהוב-ירקרק. באף פרי לבן, הדרים ופרחים. גוף בינוני, חומצה מאוזנת, תחושת חמאתיות. מחיר: 90-110 ש'.
- לוריא טראסה: מורכב מקברנה סוביניון, שיראז וקברנה פרנק שיושן בחביות עץ. בעל גוון אדום-סגול. באף פרי אדום ותבלינים. גוף קל-בינוני. מחיר: 90-80 ש'.
- לוריא רוסו: שילוב של סנג'וביה, ברברה, סירה וקברנה סוביניון שהתיישנו 18 חודש בחביות עץ אלון ובוקבק ללא סינון. גוון אדום ארגמני. באף פרי שחור ותבלינים. גוף בינוני. מחיר: 100-90 ש'.
- לוריא שיראז: 100% ענבי שיראז, 18 חודשי התיישנות בחביות עץ אלון צרפתי. מבוקבק ללא סינון. גוון אדום-סגול. באף פרי שחור ותבלינים. גוף מלא. מחיר: 125-109 ש'.

אתר אמין ומאובטח

משלוחים מהיום להיום בערי גוש דן

מחירים אטרקטיביים

שירות אישי ומקצועי
משלוח חינם מעל 499 ש"ח