ענבי שיראז, הזן הפופולרי ליינות כהים
שיראז הוא אחד מזני הענבים הפופולאריים ביותר בעולם. מייצרים ממנו יין אדום המוערך מאוד בזכות צבעו העמוק, טעמו העשיר והארומה המורכבת שלו.
ראשית, נעשה סדר. מה ההבדל בין שיראז לסירה? אז זהו, שאין הבדל. אלו שני שמות לאותו זן של ענבי שיראז. אומרים שיראז אומרים סירה. ההבדל הוא בדרך הייצור של היין. יין שיראז טעם הוא עוצמתי ומלא ארומה של פירות יער, באזורים קרירים תתפתח ארומה ירוקה כגון אקליפטוס ומנטה.
מקורות ענבי שיראז וההסטוריה שלהם
ענבי השיראז מקורם בעמק הרון שבדרום-מזרח צרפת, למרגלות הרי האלפים. הענב נקרא על שם העיר שיראז באיראן, לשם הובא ככל הנראה על ידי הצלבנים בימי הביניים.
מקורו הצרפתי העניק לו את השם סירה. גם לאוסטרליה הוא הגיע, שם הוא נקרא שיראז.
האוסטרלים נוהגים להפיק יינות עזי צבע, בניגוד לצרפתים, בעלי רמת אלכוהול יחסית
גבוהה.
הסירה הצרפתי נחשב לקלאסי, הוא נינוח ורגוע עם אחוזי אלכוהול נמוכים יחסית ושוהה בחבית מעט זמן. השיראז האוסטרלי נחשב למודרני והוא כאמור יותר אלכוהולי לכן גם יותר אגרסיבי, מתיישן בחבית הרבה זמן ומקבל טעמים חזקים של עץ ושל פירות מיובשים.
שיראז התאקלם כבר בארץ עם זן ענבים ישראלי שגדל מצוין גם באזורים החמים, נותן
איכות פרי גבוהה ואף לא נזקק להרבה מים.
ייצור היין
ענבי שיראז משמשים בעיקר לייצור יין אדום ויש גם ענבים לבנים זנים. היין המופק מענבי שיראז הוא בדרך כלל בעל גוף מלא, טאנינים גבוהים וצבע עמוק וכהה. הוא יין רב-תכליתי וניתן לשלב אותו עם מגוון רחב של מאכלים, כגון מנות בשר אדום.
ניתן גם לשלב אותו עם מנות עשירות ומתובלות כמו קארי הודי.
סיכום
ענבי שיראז הוא זן ענבים מוערך מאוד הנמצא בשימוש נרחב לייצור יין אדום. לענב ארומה מורכבת וטעם עשיר ובעל גוף מלא המשתלב היטב עם מגוון רחב של מאכלים. הוא גדל באזורים ברחבי העולם ומוערך מאוד על ידי חובבי יין ואניני טעם כאחד.