משלוחים מהיום להיום בת"א/רמ"ג/גבעתיים/חולון | משלוחים לכל הארץ תוך 1-5 ימי עסקים | משלוח חינם בקנייה מעל 499 (לא כולל בירות, שתיה קלה ועוד)

טעם, אלגנטיות ואווירה חגיגית: הכול על יינות מבעבעים



מחפשים את המשקה שירומם את האווירה ויעשה שמח בכל אירוע? יינות מבעבעים הם הבחירה המושלמת. מהו סודם של היינות המבעבעים, מה הופך אותם לכל כך מיוחדים, ואילו יינות כדאי להכיר? הנה כל הפרטים.

יינות מבעבעים, עולם שלם של יינות תוססים   יינות מבעבעים

יין מבעבע הוא לא רק שמפניה צרפתית קלאסית. למעשה, מדובר בעולם רחב הרבה יותר, תרתי משמע: פרוסקו מאיטליה, קרמו מצרפת, קאווה ספרדית, שמפניות ישראליות חדשות, ומשקאות יצירתיים עם טוויסט מודרני.

קיים מגוון עשיר של יינות תוססים, כל אחד שונה וייחודי וטעמו נקבע על פי גורמים שונים, בין היתר מארץ המוצא, אחוז האלכוהול ושילוב המרכיבים והתיבול הקיים בו.

דוגמאות ליינות שכדאי להכיר מהקטלוג המובחר של אליאסי

כאמור, העולם של יינות מבעבעים הוא עשיר ומגוון, וכדי להקל עליכם את הבחירה, ריכזנו כמה דוגמאות מומלצות, את כולם תוכלו למצוא באתר של אליאסי:

  • Chandon Garden Spritz 187 ML: בקבוק אישי, מתוק-מאוזן, המיוצר בצרפת. זהו יין מבעבע שמבוסס על ליקר תפוזים ועשבי תיבול, עם נגיעות הדרים וקינמון. אידיאלי לימי הקיץ הישראלי, לשתייה נקייה או כתוספת לקוקטייל עם קרח ותפוז מיובש.
  • Crémant de Bourgogne Blanc de Blancs Vitteaut-Alberti : מבעבע יבש ועדין מבורגון, צרפת. בעל ניחוחות פרחוניים ורעננות מינרלית ייחודית, שמתאימה לאירועים אלגנטיים ולליווי מנות דגים וגבינות.
  • Maschio dei Cavalieri Prosecco Extra Dry 200 ML : פרוסקו איטלקי יבש מאוד, אך פירותי, עם ניחוחות אגסים ושקדים. מתאים לאפרול שפריץ, קוקטיילים ולארוחות קלילות.
  • - Psagot Blanc de Blanc מבעבע הישראלי היוקרתי ביותר, 100% שרדונה, המיוצר בשיטה המסורתית של שמפיין. עם גוף עשיר וארומות עדינות, מדובר בבחירה מצוינת לאירועים מיוחדים.

מה מיוחד ביינות ספארקלינג?

הבועות ביינות אלו נוצרות מתהליך תסיסה נוסף, שבו הסוכר והאבקה של השמרים הופכים לאלכוהול ופחמן דו-חמצני (CO₂). הפחמן הדו-חמצני הזה נלכד בתוך הבקבוק או המיכל, וכשפותחים את היין הוא משתחרר כבועות זעירות ומעניק ליין את התחושה המרעננת והצלולה.

קיימות שתי שיטות עיקריות לייצור בועות:

  1. השיטה המסורתית בה התסיסה השנייה מתרחשת בבקבוק עצמו, הבועות עדינות ויוצרות יין עם מורכבות גבוהה. שיטה זו משמשת לשמפניה, קרמו, פסגות בלאן דה בלאן ועוד יינות תוססים איכותיים.
  2.  שיטת המיכל במסגרתה התסיסה השנייה מתרחשת במיכל לחץ גדול במקום בבקבוק. בשיטה זו הבועות גדולות יותר ולעיתים פחות מורכבות בטעמים והיא משמשת בעיקר לפרוסקו, גרדן שפריץ ויינות קלילים למאכלי קיץ או קוקטיילים.

ככל שהתסיסה ארוכה יותר והשיטה מסורתית, הבועות יותר עדינות והיין מורכב יותר. יינות קצרי תסיסה, כמו פרוסקו, נותנים חוויה רעננה ופירותית מיידית, אך פחות עומק טעמים.

יינות הכי כדאי לקנות באליאסי

בין אם אתם מחפשים יין נתזים לארוחה משפחתית קלה, יין לחגיגה גדולה, לבילוי עם חברים או לארוחה קלילה, יינות מבעבעים הם תמיד התשובה. בקרו עכשיו באתר של אליאסי משקאות ובחרו מתוך מבחר עצום של יינות מובחרים מכל העולם את היין המתאים בדיוק לכם


אליאסי רשת חנויות אלכוהול בתל אביב וחולון
מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך

צרו איתנו קשר ב whatsappWhatsapp Web
פילטרים