גלנמורנג'י 18 שנה – וויסקי סקוטי איכותי
סיפור יצירתו של גלנמורנג'י 18 שנה, מתחיל אי שם בתהליך יישון בתוך חביות אלון אמריקאיות איכותיות. התהליך מבוצע במשך 15 שנה ולאחריו, מעבירים חלק מהויסקי לחביות שרי אולורוסו במשך 3 שנים נוספות של יישון.
בתום תקופה זו הוא מעורבב חזרה יחד עם חביות ברבן שעברו תהליך יישון במקביל במשך 18 שנה גם כן. בזכות תהליך היישון האיכותי, מתקבל וויסקי עם טעם מורכב אך עדין וטעים. לגלנמורנג'י 18 כשרות ללא חותמת הניתנת על ידי רבני K-L&F.

הייחודיות של גלנמורנג'י 18 שנה
מעבר לשנות היישון הארוכות שלו ושילובו עם ברבן איכותי שעבר יישון גם כן, וויסקי זה בעל ריח מיוחד ומהנה ביותר, הנפתח בכוס תוך כמה דקות מרגע מזיגתו.
תחילה, הריח יהיה של דבש בשילוב וניל, בהמשך עולה ארומה של קליפות הדרים מסוכרות ובסיום תריחו באפכם תאנים יבשות ושרי, כעדות ליישון בחביות שרי אולורוסו. תוכלו להעצים את החוויה באמצעות הוספת שתי טיפות מים למשקה, אך לא מעבר לכך בכדי לשמר את מרקמו העדין.
כאשר תלגמו, תטעמו במהרה את המרקם החלק והקרמי המעקצץ בעדינות רבה את כל חלל הפה. ריח התפוז והאשכולית משנים עצמם לטעמי מאלט איכותיים בשילוב של פרחים ארומטיים ודבש מתקתק, יחד עם טעם התמרים המאפיין את השרי אולורוסו, בליווי נגיעה של אגוזי מלך.
בתום הלגימה של גלנמורנג'י 18 שנה, תחושו חוויה מתמשכת המאופיינת בטעם אגוזי של שרי יבש, יחד עם מתיקות הפירות היבשים ונגיעה קטנה של עשן עץ.
בזכות טעמיו הייחודים, מומלץ לשלב עמו סוגים ספציפיים של מאכלים. כך לדוגמה, רצוי להנות ממנו יחד עם גבינת קממבר, גבינה כחולה או גאודה המשתלבות נפלא עם טעמו של גלנמורנג'י 18 שנה, או לחילופין לשלב שוקולד מריר עם אחוזי קקאו גבוהים יחד עם סוגי אגוזים שונים.
סוגי גלנמורנג'י איכותיים נוספים
תוכלו גם למצוא גלנמורנג'י 19 במהדורת ה – Finest Reserve, המיושן בתהליך דומה למשך 19 שנה ונמכר במהדורה מיוחדת. וויסקי זה נמצא כמוביל בקטגוריית הסינגל מאלט בבריטניה ושנה נוספת של יישון רק מעלה את איכותו והופכת אותו למשובח עוד יותר.
וויסקי נוסף בסדרה הוא גלנמורנג'י 21, שגם משמו ניתן להסיק כי מיושן במשך 21 שנה בתהליך זהה. שנות היישון הנוספות בחביות מחדדות ומדייקות את טעמו הפירותי בשילוב טעמי אגוזי מלך יבשים, יחד עם נגיעות של עץ האלון בהם בילה את מרבית זמנו.



