רצינה טיר אוף דה פיין קכריס
Retsina Tear Of The Pine
דמעת האורן PINE THE OF TEAR - ΠΕΥΚΟΥ ΤΟΥ ΔΑΚΡΥ
לדעת רבים, זהו הטוב שביינות הרצינה, וללא ספק היין היחידי מסוגו הנמנה לא רק עם טובי יינות יוון, כי אם גם
– אם לשפוט לפי העיטורים שבהם זכה – כיין מהמעלה הראשונה גם בזירה הבינלאומית. זוהי גם אחת הרצינות
היחידות שלה תוחלת השבחה של עשור שנים או יותר. באורח חריג מאוד ליינות רצינה, תסס יין זה בחביות עץ
אלון חדשות ולאחר מכן השביח בהן ששה חודשים על שמריו. ליין, העשוי על טהרת ענבי אסירטיקו מגומניסה,
צבע צהוב בהיר עם הבלחות זהובות. הבוקה עשיר בניחוחות הדריים על רקע וניל וחמאה, נימות של רוזמרין,
טימין וג'ינג'ר. במרכז החך בולטת פירותיות עשירה, המתאזנת על-ידי חמיצות מצויינת ושחותם מינרלי עז
מוסיף לה מורכבות רבה. הסיומת מרשימה וממושכת. זהו יין גסטרונמי להפליא שילווה מיגוון מאכלים רחב
מאוד, אך בעיקר שרימפס ולובסטר, קדירות פירות ים מתובלות ודגים שומניים בתנור או בגריל.
לרצינה פיר אוף דה פיין יש פוטנציאל התיישנות של עוד 10 שנים בבקבוק.
הרכב זני: אסרטיקו
אלכוהול: 13.5%
יישון: בחביות עץ אלון ל-12 חודשים
חדש! יקב קכריס (ΚΕΧΡΗΣ) שמחים להשיק בישראל את יינות הרצינה הנפלאים של יקב קכריס – היקב שהביא יינות אלה למעמד חסר תקדים, והקנה להם מוניטין מעולים ביוון כמו גם בעולם.
תחילתו של הסיפור במסעדה שפתחו בסלוניקי ארבעה אחים לבית קכריס, שם הגישו יין בית שייצרו בעצמם.
היין היה לבן, מבוסס ענבי סאוואטיאנו מקאריסטוס, וגם – רמז לבאות – ענבי אסירטיקו מסנטוריני. הביקוש ליינם גדל תדיר, וב-1954 החליטו האחים לפתוח יקב, ובו חנות. פריצות הדרך הבאות אירעו תחת ניהולו של סטליוס קכריס ב-1984.
קכריס, שהשתלם בייננות בפקולטה היוקרתית לאנולוגיה בדיז'ון בצרפת, יישם ביקב שיטות ויניפיקציה שלמד שם ונחשבו חלוציות אז ביוון. אך החלטתו החשובה ביותר הייתה לרכז את מאמציו בייצור יינות רצינה!
בתחילת שנות ה-80 'עדיין היו רבים מיינות הבסיס ששימשו ביוון בייצור רצינה נחותים ברמתם, ועובדה זו השליכה באורח שלילי על יינות הרצינה. קכריס החליט להוכיח שיין רצינה יכול להיות מצויין – אם יין הבסיס שלו כזה. הוא ברא מחדש את קכריבארי "ענבר", ביוונית היין שייצרה משפחתו מ-1939 ,כמוצר איכות.
הימורו השתלם מאוד: מאז עד היום נהנה יין זה, שכל יווני מכיר את בקבוקו הייחודי, מפופולאריות גדולה ביוון. רצינה מאיכות מצויינת זו נחשבת בה כיום לקלאסיקה של ממש! ב-2006 ,זמן קצר לאחר שבתו הלני – המנהלת כיום את היקב – שבה מלימודי ייננות בבורדו, נוצר ביקב קכריס מה שנחשב על-ידי רבים כפיסגת יינות הרצינה.
זהו כמובן "טיר אוף דה פיין" – "דמעת האורן", שמשך תשומת לב בינ"ל וזכה במדליות גבוהות בתחרויות היין המובילות בעולם.
היקב מייצר כיום כמיליון בקבוקי יין בשנה, ומייצא כשליש מתוצרתו. מעכשיו, גם לישראל !
למה להזמין מאיתנו?


חדש! יקב קכריס (ΚΕΧΡΗΣ) שמחים להשיק בישראל את יינות הרצינה הנפלאים של יקב קכריס – היקב שהביא יינות אלה למעמד חסר תקדים, והקנה להם מוניטין מעולים ביוון כמו גם בעולם.
תחילתו של הסיפור במסעדה שפתחו בסלוניקי ארבעה אחים לבית קכריס, שם הגישו יין בית שייצרו בעצמם.
היין היה לבן, מבוסס ענבי סאוואטיאנו מקאריסטוס, וגם – רמז לבאות – ענבי אסירטיקו מסנטוריני. הביקוש ליינם גדל תדיר, וב-1954 החליטו האחים לפתוח יקב, ובו חנות. פריצות הדרך הבאות אירעו תחת ניהולו של סטליוס קכריס ב-1984.
קכריס, שהשתלם בייננות בפקולטה היוקרתית לאנולוגיה בדיז'ון בצרפת, יישם ביקב שיטות ויניפיקציה שלמד שם ונחשבו חלוציות אז ביוון. אך החלטתו החשובה ביותר הייתה לרכז את מאמציו בייצור יינות רצינה!
בתחילת שנות ה-80 'עדיין היו רבים מיינות הבסיס ששימשו ביוון בייצור רצינה נחותים ברמתם, ועובדה זו השליכה באורח שלילי על יינות הרצינה. קכריס החליט להוכיח שיין רצינה יכול להיות מצויין – אם יין הבסיס שלו כזה. הוא ברא מחדש את קכריבארי "ענבר", ביוונית היין שייצרה משפחתו מ-1939 ,כמוצר איכות.
הימורו השתלם מאוד: מאז עד היום נהנה יין זה, שכל יווני מכיר את בקבוקו הייחודי, מפופולאריות גדולה ביוון. רצינה מאיכות מצויינת זו נחשבת בה כיום לקלאסיקה של ממש! ב-2006 ,זמן קצר לאחר שבתו הלני – המנהלת כיום את היקב – שבה מלימודי ייננות בבורדו, נוצר ביקב קכריס מה שנחשב על-ידי רבים כפיסגת יינות הרצינה.
זהו כמובן "טיר אוף דה פיין" – "דמעת האורן", שמשך תשומת לב בינ"ל וזכה במדליות גבוהות בתחרויות היין המובילות בעולם.
היקב מייצר כיום כמיליון בקבוקי יין בשנה, ומייצא כשליש מתוצרתו. מעכשיו, גם לישראל !

אתר אמין ומאובטח

משלוחים מהיום להיום בערי גוש דן

מחירים אטרקטיביים

שירות אישי ומקצועי
משלוח חינם מעל 499 ש"ח