בורגון- חבל היין המוערך בעולם ממנו מגיעים כמה מן היינות היקרים ביותר. כאן תוכלו למצוא יינות בורגון במחירים סבירים וטעימים במיוחד. יינות בורגון הם בדרך כלל יהיו אלגנטיים מאוד (יתאימו כמעט לכל חך), ארומטיים וכמובן, מורכבים.
בורגון מחולקת ל-5 אזורים עיקריים : שבלי, קוט דה נואי, קוט דה בון, קוט קאלנואז (כל יינות הקרמו מגיעים משם) ומאקון. כאן אפשר למצוא את יינות השרדונה הטובים בעולם ויינות הפינו נואר הידועים במרקם הקטיפתי והארומטיות הפירותית.


שאבלי פרמייר קרו ביו סימון מונטה דה טונר
750 מל'

מרגריט קאריון בורגון אליגוטה- 5 + 1 מתנה
750 מל'

לואי לאטור בורגון פינו נואר
750 מל'

מואלרד פינו נואר בורגון - 5 + 1 מתנה
750 מל'

פטיט שאבלי כשר דומיין דה שאטיון
750 מל'

שאבלי פרמייר קרו דומיין קאריון מונטמה
750 מל'

שאבלי כשר דומיין דה שאטיון
750 מל'

פייבלי פינו נואר בורגון
750 מל'מסורת משובחת: יינות בורגון
טעימה קטנה ועשירה מחבל הארץ המוכר ביותר לחובבי יין
בעידן של ריבוי מידע, מוצרים ומותגים, נראה שמקומה של מסורת אמיתית הולך ונשחק או לכל הפחות נדחק הצידה; שהרי מה טעם במסורת אם עוד רגע יופיע מול עינינו גירוי חדש וצעקני?
ועדיין, רבים ממשיכים לחזור לחבל הארץ המופלא והמפורסם בעולם- בורגון, יינות בורגון הינם יינות עם מסורת עתיקה שכבר קנו להם אחיזה בעולם היין. בורגון (בורגונדי) שבצרפת- כור מחצבתם של כמה מהכרמים המפורסמים ביותר בעולם לייצור יין, אשר שוכנים בחבל הארץ הנושא את אותו שם. אז הכינו את בלוטות הטעם, כי אנחנו לפני סיור טעימות של יינות בורגון.
איפה אנחנו?
בורגון הינו חבל ארץ השוכן במרכז ומזרח צרפת, ואזורי הגידול של היינות אשר מצויים בחבל ארץ זה נחשבים לאתר מורשת עולמי של אונסק"ו החל משנת 2015. כלל הכרמים של בורגון ידועים באיכותם הגבוהה ובכל העולם כבר יודעים, שיינות בורגון הם שם דבר.
היינות הנחשבים הטובים ביותר באזור מופקים מהכרמים השוכנים בחלק האמצעי והגבוה יותר של המדרונות שלו. זאת, מכיוון שהם זוכים לחשיפה המרובה ביותר לאור השמש, כמו גם לניקוז הטוב ביותר.
ככלל, מזג האוויר בבורגון הינו יבשתי- החורפים מאוד קרים אך יבשים, ולעומתם בקיץ מאוד חם. בחודשים מאי-יוני ואוקטובר האזור זוכה לגשמים עזים, והמיקום הצפוני של האזור מאפשר בעיקר גידול זני ענבים המקדימים להבשיל.
אילו ענבים מגדלים בבורגון?
ביינות בורגון אין להתבלבל, לרוב יינות בורגון אדומים יהיו מענבי פינו נואר והיינות הלבנים יהיו מענבי שרדונה. ניתן למצוא יינות מאוד מעטים שמיוצרים מענבי גאמיי, אליגוטה ועוד. אבל הפוקוס העיקר הוא על יינות השרדונה ועל יינות הפינו נואר האדומים שמפורסמים בזכות הפירותיות הנעימה שלהם. היינות של בורגון ידועים בעיקר ב-3 פרמטרים חשובים: אלגנטיות, ארומטיות ומורכבות.
אזורי היין המפורסמים של בורגון?
בורגון מחולקת לכמה תתי אזורים, שלכל אזור ישנו ההתמחות בעשיית יינות עם אותם מאפיינים בזכות הטרואר שלהם (טרואר= אדמה + אקלים) ואלו הם האזורים החשובים שלדעתנו כדאי שתדעו כי תיתקלו בהם הרבה בכל חנות יין מקצועית:
- שאבלי Chablis אזור יין של יינות לבנים בלבד הממוקם גיאוגרפית יחסית בנפרד משאר האזורים, ואפילו קרוב לאזור שמפיין (ממנו מייצרים שמפניות) יינות השאבלי הם יינות שרדונה נקיים, ללא התערבות עץ כמעט אלא רק במיכלי נירוסטה או בטון, מתוך אידיאולוגיה של מינימום התערבות עשייה.
- קוט דה נוויט Côte de Nuits- האזור הנחשב ביותר ליינות הפינו נואר האדומים עם גוף מלא וגם מעט יינות לבנים ורוזה מאזור Marsannay.
- קוט דה בון Côte de Beaune - האזור הנחשב ליינות שרדונה עשירים, גם כאן ישנם אזורים רבים מפורסמים כמו יינות פומארד, יינות מרסו, פוליני מונטרשה ועוד.

אתר אמין ומאובטח

משלוחים מהיום להיום בערי גוש דן

מחירים אטרקטיביים

שירות אישי ומקצועי
משלוח חינם מעל 499 ש"ח