ווברה מארק ברדיף 6= 490 ש"ח
MARC BERDIF VOVRAY
ווברה מארק ברדיף הינו מבין הבית המפורסמים בווברה VOVRAY וממנו מיוצרת הדוגמא הקלאסית לשנין בלאן אשר מיוצר בווברה, האפלסיון היחידי בייצור שנין בלאן פירותי ומינרלי יחד.
זהו יין לבן יבש עם צבע זהב לבן המיוצר בשיטת תסיסה איטית לעושר של ארומות עם פירות לבנים וחבושים.
אפריטיף נהדר עם חמיצות ורעננות ארומטית במיוחד.
הרכב זני: שנין בלאן
אחוז אלכוהול: 12.5%.
ווברה מארק ברדיף: הקלאסיקה של יינות עמק הלואר
במשך מאות בשנים קנו לעצמם יקבי עמק הלואר בצרפת שם כמותג יין מהמפורסמים בתבל, עם ארומה ייחודית הנשענת על הטרואר והאקלים המקומי והרבה אהבת יין ומקצוענות שעברו מדור לדור. אחד מהיקבים הגדולים והנכבדים ביותר הוא של קומונת ווברה (Vouvray), אשר נמצאת מזרחית לעיר טור, ותו האיכות שלו ממוקד ביינות השנין בלאן (הידוע גם בשמו פינו הלואר).
העובדה שהקומונה ממוקמת על הגדה הימנית של הלואר על גבי רמה וניזונה גם מפלגים של הלואר תרמה לתנאי האקלים המעולים לגידול כרמי שנין בלאן ולצמיחתה של פטרייה ייחודית לאזור שתרמה לסגנון המתקתק של היין.
האקלים המקומי מבטיח יינות בעלי פוטנציאל יישון עצום – חלקם בני 100, ורובם בני 40 שנה. היות שחלק מהיינות של ווברה הם תוססים, לא נדיר למצוא אותם כאן כתחליף לשמפניה באירועים מיוחדים.
שמה של קומונת ווברה כמרכז ייצור יין איכותי הולך עד למאה ה-4, לזמנו של הקדוש מרטין מטור, שעל פי המסורת הוא שהחל בייצור היין כאן, כחלק מההתבססות של הכנסייה הקתולית על הכרמים והפקת היין במנזרים המקומיים.
החל מהמאה ה-16 סוחרים הולנדים הביאו את היין המקומי לפריס, לונדון ורוטרדם, וכך יצא שמעו באירופה ובהמשך גם ביתר חלקי תבל. הסופר הצרפתי אונורה דה בלזק, שנולד בטור, הזכיר את היין הלבן של ווברה ביצירותיו, דבר שגם הוא תרם למוניטין שלו.
מערות שנחצבו בקרקע הטופו המקומית בטירות הרבות של עמק הלואר היו חלק מסוד היישון של היין, וב-1936 הווברה הוכרז כ-AOC של האזור – דהיינו מותג יין המיוצר באופן בלעדי ביקבים המקומיים.
יקב מארק ברדיף: היסטוריה של מצוינות וייחודיות
אחד מאלה פעל במשך מאות שנים בטירה בווברה שנקנתה בסוף המאה ה-19 על ידי יצרן יינות פורץ דרך בשם בּרֶדיף. ב-1980 היא נקנתה על ידי הברון פטריק דה לַדוּקֶט, שבאהבת יין חסרת פשרות ושמירה על המסורת האיכותית נתן דחיפה מחודשת למרתפי הטרוגלודיטים שנחפרו במאה ה-10 והם מהיפים בעולם מסוגם ומאחסנים יינות נדירים מאוד, עם בצירים החל מ-1874!
בהסתמך על הטרואר המקומי – אדמות חימר-גיר, סיליקט או חול – היקב מייצר כיום שלושה סוגי יינות: ווברה קלאסי, נקטר מארק ברדיף שנבצר בבצירים מאוחרים יוצאי דופן, ואת היין הלבן היבש הנהדר, המסתמך בעיקר על ענבי השנין בלאן המאופיינים בחמיצות טבעית גבוהה. זאת לצד היינות האדומים ויינות הרוזה במהדורות מיוחדות, ביניהן השינון הלבן. כולם נושאים את תו התקן AOC של האזור.
וובריי מארק ברדיף
סימן ההכר של ייצור היין בעמק הלואר הוא, ללא ספק, ה-- Marc Brédif Vouvray יין לבן יבש העשוי מ-100% ענבי שנין בלאן ביקב שבטירתו של דה לדוקט תוך הקפדה על טכניקות ייצור היין המסורתיות בשילוב אמצעים מודרניים המבטיחים את איכותו.
היין האלגנטי הזה ממשיך לרתק את חובבי היין בפרופיל ההרמוני שלו, האפלסיון היחידי בייצור שנין בלאן פירותי ומינרלי יחד.
המדובר ביין רב-תכליתי הידוע בסגנונו המעט יבש ובאופיו הבהיר, בגון קש חיוור מבריק עם דגשים ירוקים. הוא נוצר בתסיסה איטית, כדי להגיע למיצוי מקסימלי של ארומות הפירות - באף הוא מציע ניחוחות של אגס, ליים ותפוח ירוק, משלימים תווים של אפרסקים, חבושים, דבש ומינרליות צורנית.
החך מספק טעמים תוססים של אגס, ליים ותפוח אדום, בבסיסם סיומת ארומטית מרעננת פריכה ויבשה עם חומציות חזקה. היין התיישן על משקעיו כדי להוסיף למורכבות שלו, וניתן ליהנות ממנו כשהוא צעיר או מיושן עד שמונה שנים.
הכרמים שמהם נקטפים ענבי היין הזה נטועים על קרקעות חימר גיר, עם גפנים בגיל ממוצע של 30-25 שנים. תהליך ייצור היין המוקפד כולל קטיף ידני, כבישה עדינה ותסיסה בטמפרטורות מבוקרות כדי לשמר את הפרופיל הרענן והארומטי שלו. הוא משתלב מצוין עם מגוון מאכלים, כולל דגים לבנים וארוחות המבוססות על אורז.
12.5% אלכוהול. מחיר: 90 שקל. ללא כשרות.
למה להזמין מאיתנו?


ווברה מארק ברדיף: הקלאסיקה של יינות עמק הלואר
במשך מאות בשנים קנו לעצמם יקבי עמק הלואר בצרפת שם כמותג יין מהמפורסמים בתבל, עם ארומה ייחודית הנשענת על הטרואר והאקלים המקומי והרבה אהבת יין ומקצוענות שעברו מדור לדור. אחד מהיקבים הגדולים והנכבדים ביותר הוא של קומונת ווברה (Vouvray), אשר נמצאת מזרחית לעיר טור, ותו האיכות שלו ממוקד ביינות השנין בלאן (הידוע גם בשמו פינו הלואר).
העובדה שהקומונה ממוקמת על הגדה הימנית של הלואר על גבי רמה וניזונה גם מפלגים של הלואר תרמה לתנאי האקלים המעולים לגידול כרמי שנין בלאן ולצמיחתה של פטרייה ייחודית לאזור שתרמה לסגנון המתקתק של היין.
האקלים המקומי מבטיח יינות בעלי פוטנציאל יישון עצום – חלקם בני 100, ורובם בני 40 שנה. היות שחלק מהיינות של ווברה הם תוססים, לא נדיר למצוא אותם כאן כתחליף לשמפניה באירועים מיוחדים.
שמה של קומונת ווברה כמרכז ייצור יין איכותי הולך עד למאה ה-4, לזמנו של הקדוש מרטין מטור, שעל פי המסורת הוא שהחל בייצור היין כאן, כחלק מההתבססות של הכנסייה הקתולית על הכרמים והפקת היין במנזרים המקומיים.
החל מהמאה ה-16 סוחרים הולנדים הביאו את היין המקומי לפריס, לונדון ורוטרדם, וכך יצא שמעו באירופה ובהמשך גם ביתר חלקי תבל. הסופר הצרפתי אונורה דה בלזק, שנולד בטור, הזכיר את היין הלבן של ווברה ביצירותיו, דבר שגם הוא תרם למוניטין שלו.
מערות שנחצבו בקרקע הטופו המקומית בטירות הרבות של עמק הלואר היו חלק מסוד היישון של היין, וב-1936 הווברה הוכרז כ-AOC של האזור – דהיינו מותג יין המיוצר באופן בלעדי ביקבים המקומיים.
יקב מארק ברדיף: היסטוריה של מצוינות וייחודיות
אחד מאלה פעל במשך מאות שנים בטירה בווברה שנקנתה בסוף המאה ה-19 על ידי יצרן יינות פורץ דרך בשם בּרֶדיף. ב-1980 היא נקנתה על ידי הברון פטריק דה לַדוּקֶט, שבאהבת יין חסרת פשרות ושמירה על המסורת האיכותית נתן דחיפה מחודשת למרתפי הטרוגלודיטים שנחפרו במאה ה-10 והם מהיפים בעולם מסוגם ומאחסנים יינות נדירים מאוד, עם בצירים החל מ-1874!
בהסתמך על הטרואר המקומי – אדמות חימר-גיר, סיליקט או חול – היקב מייצר כיום שלושה סוגי יינות: ווברה קלאסי, נקטר מארק ברדיף שנבצר בבצירים מאוחרים יוצאי דופן, ואת היין הלבן היבש הנהדר, המסתמך בעיקר על ענבי השנין בלאן המאופיינים בחמיצות טבעית גבוהה. זאת לצד היינות האדומים ויינות הרוזה במהדורות מיוחדות, ביניהן השינון הלבן. כולם נושאים את תו התקן AOC של האזור.
וובריי מארק ברדיף
סימן ההכר של ייצור היין בעמק הלואר הוא, ללא ספק, ה-- Marc Brédif Vouvray יין לבן יבש העשוי מ-100% ענבי שנין בלאן ביקב שבטירתו של דה לדוקט תוך הקפדה על טכניקות ייצור היין המסורתיות בשילוב אמצעים מודרניים המבטיחים את איכותו.
היין האלגנטי הזה ממשיך לרתק את חובבי היין בפרופיל ההרמוני שלו, האפלסיון היחידי בייצור שנין בלאן פירותי ומינרלי יחד.
המדובר ביין רב-תכליתי הידוע בסגנונו המעט יבש ובאופיו הבהיר, בגון קש חיוור מבריק עם דגשים ירוקים. הוא נוצר בתסיסה איטית, כדי להגיע למיצוי מקסימלי של ארומות הפירות - באף הוא מציע ניחוחות של אגס, ליים ותפוח ירוק, משלימים תווים של אפרסקים, חבושים, דבש ומינרליות צורנית.
החך מספק טעמים תוססים של אגס, ליים ותפוח אדום, בבסיסם סיומת ארומטית מרעננת פריכה ויבשה עם חומציות חזקה. היין התיישן על משקעיו כדי להוסיף למורכבות שלו, וניתן ליהנות ממנו כשהוא צעיר או מיושן עד שמונה שנים.
הכרמים שמהם נקטפים ענבי היין הזה נטועים על קרקעות חימר גיר, עם גפנים בגיל ממוצע של 30-25 שנים. תהליך ייצור היין המוקפד כולל קטיף ידני, כבישה עדינה ותסיסה בטמפרטורות מבוקרות כדי לשמר את הפרופיל הרענן והארומטי שלו. הוא משתלב מצוין עם מגוון מאכלים, כולל דגים לבנים וארוחות המבוססות על אורז.
12.5% אלכוהול. מחיר: 90 שקל. ללא כשרות.

אתר אמין ומאובטח

משלוחים מהיום להיום בערי גוש דן

מחירים אטרקטיביים

שירות אישי ומקצועי
משלוח חינם מעל 499 ש"ח